Jan Tratnik: "V zaključku z brzino več."

Jan Tratnik: "V zaključku z brzino več."
21.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Cel kronometer sem se počutil res ekstremno močno," je dejal Jan Tratnik, ki je na SP v kronometru zasedel 10. mesto.

Sicer v senci Primoža Rogliča, a Jan Tratnik je dosegel izjemen uspeh. V vožnji na čas je na svetovnem prvenstvu v Bergnu med elito zasedel deseto mesto.

Veliko pozornosti je požel tudi zato, ker je dolgo vodil in je tako na cilju sedel na najprestižnejšem stolu. “Super je tam. Odličen občutek. To je bilo res manjše presenečenje, ” je priznal Jan Tratnik. Navdušen nad nastopom, predvsem pa nad vožnjo na zaključni vzpon, saj je dosegel četrti čas tega odseka:

“Moči sem dobro razporedil, tako da na krogih nisem potrošil preveč. Še vedno sem moral biti hiter, a sem veliko prihranil tudi za klanec, ki sem ga glede na čas odpeljal zelo dobro. Vedel sem, da je, če na vzponu ostanem brez moči, konec. ” Formo je tako očitno odlično načrtoval in ob odličnem počutju se mu je vse odlično izšlo: “Zares super dan. Noge so bile odlične. Morda sem imel na začetku nekaj smole zaradi mokrega cestišča, tako da sem moral na nekaterih ovinkih bolj zavirati. Ampak, to ni izgovor. Bil je dober dan.

Prav zanimivo. Jan Tratnik je dolgo trdil, da se bo pred zaključnim vzponom odločil za zamenjavo kolesa, in da bo do cilja nadaljeval z običajnim kolesom. A si je v zadnjem trenutku premislil. “Zadnja dva dneva sem bil nekoliko skeptičen glede menjave kolesa. Tudi zato, ker se na kolesu za kronometer zelo dobro počutim. Ampak, verjetno je bila težava ta, da sem preveč poslušal druge, " je pojasnil Tratnik. Potem pa se je odločil, da kolesa ne bo zamenjal in bo s kolesom za kronometer nadaljeval do cilj:

"Danes zjutraj pa sem rekel, da bo to čisto moja odločitev. Po pogovoru s trenerjem sva ugotovila, da bi z običajnim kolesom na takem klancu pridobil deset sekund. To pa ni veliko. Zato nisem želel tvegati z menjavo. Zdi se mi, da je to bila dobra odločitev. ” Na vzponu pa je blestel. Tudi med številnimi gledalci: “Vedel sem, da bo najtežje v zaključku, kjer je bil naklon največji. A najtežje je bilo nekje na sredini klanca, v zaključku je bilo namreč toliko ljudi, da sem dobil kar brzino več. Tudi slovenski navijači so tukaj. Brat, punca. Vsi so mi dali ekstra energijo, tako da sem na klanec kar letel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ