Jan Tratnik: Vsak ovinek brez napak

Jan Tratnik: Vsak ovinek brez napak
30.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Lagal bi, če bi rekel, da nisem bil presnečen," je po zmagi na prologu dirke po Romandiji dejal Jan Tratnik.

Jan Tratnik je slavil etapno zmago na prologu dirke po Romandiji. Za 39 stotink sekunde je premagala Primoža Rogliča, tako da sta Slovenca slavila dvojno zmago. Jan Tratnik je končno prišel na svoj račun. Prvič v karieri je slavil zmago na dirki svetovne serije. Tesna zmaga, vendar zaslužena. Še Roglič je na Instagramu zapisal: "Če te premaga ta fant, je skorajda, kot bi zmagal sam. Občutek, kot da gre za družinski uspeh. Čestitam."

Rogličev glavni cilj je dirka po Italiji, Tratnik pa prav na dirki po Romandiji zaključuje naporen prvi del sezone: "Jaz sem še vedno upal, da bom lahko posegel po dobrem rezultatu, čeprav sem imel res naporen prvi del sezone. V Belgiji sem veliko dirkal. Bil sem na prvih klasikah, potem sem moral še na ardenske klasike. Na Amstel Gold Race sem že čutil utrujenost. Vedel pa sem, da bom tukaj imel lepo priložnost, tako da sem se po Amstlu poskušal spočiti in osredotočiti na to dirko. Danes se je vse poklopilo. Zelo sem vesel."

A bilo je še kako tesno. Prva dva je ločilo le 39 stotink sekunde: "Pri prologih gre za desetinke in tukaj moraš res vse izpeljati popolno. Danes mi je to uspelo. Vsak ovinek sem res dobro odpeljal, brez napake. Mogoče sem startal malce zadržano. Na koncu pa sem imel čez ta dva kratka klanca pravo moč in sem praktično sprintal. Zadnji kilometer je bil res težak, a ko sem slišal, da sem najhitrejši na vmesnem času, sem dobil dodatno motivacijo ,da sem stisnil še tisto, kar sem lahko. Izjemno je bilo, pa še veliko gledalcev."

Ne samo Rogliča, premagal je vrsto vrhunskih kolesarjev za vožnjo na čas. Tudi Kunga, Thomasa, Campanaerta (ta je padel), Martina … "Danes sem se poskusil osredotočiti samo na svojo vožnjo. Konkurence nisem gledal. Lagal bi, če bi rekel, da nisem bil presnečen. Seveda je tudi zame presenečenje. Moja prva World Tour zmaga." In šele druga letošnja za Bahrain Merido. Samo Sonny Colbrelli je še zmagal letos, ko je dobil četrto etapo na dirki po Omanu. Je pa to prva zmaga na dikri najvišje ravni za to ekipo v tej sezoni.

"Rezultati letos morda res niso tako dobri, ampak menim, da smo imeli veliko smole. Veliko jih je zbolelo. Veliko je bilo padcev. Prvi del se nam je kar podrl, pa čeprav smo dobro fizično pripravljeni. Po mojemu uspehu upam, da bodo preostali še bolj motivirani," je pojasnil Tratnik. Jutri ga čaka posebna čast. Nosil bo rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku: "Malce bo čudno, ker v World Touru med največjimi imeni kolesarstva še nisem nosil rumene majice. Enkrat se pač moram navaditi. Bo pa poseben dan in komaj čakam."

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ