Jan Tratnk po 1. etapi samo za Alaphilippom

Jan Tratnk po 1. etapi samo za Alaphilippom
13.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Slovaški je za kolesarji prva etapa. Dobil jo je Julian Alaphilippe, ki je v skupnem seštevku zdaj pred Janom Tratnikom.

Po prologu, ki ga je dobil Bob Jungels je zdaj za kolesarji na dirki po Slovaški tudi prva etapa. Ta je glede na profil etape tudi najtežja na letošnji dirki. Poprad je gostil start, cilj pa Strbske Pleso. Na koncu so za zmago obračunali štirje kolesarji. Največ moči pa je imel prvi favorit Julian Alaphilippe, ki je trenutno izvrstno pripravljen, saj je že dobil dirko po Veliki Britaniji. Francoz je bil po 170 kilometrih in po več kot štirih urah dirkanja v zaključku tudi najmočnejši.

Ben Hermans je bil drugi, tretji pa Attila Valter. Na četrtem mestu je v času zmagovalca ciljno črto prečkal Jan Tratnik, sicer šesti na prologu. Na dirki po Slovaški nastopajo tudi kolesarji Adrie Mobila, najboljši predstavnik te ekipe je bil Radoslav Rogina na devetem mestu. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Alaphilippe, Jan Tratnik pa je napredoval na drugo mesto. Njegov zaostanek znaša 11 sekund. Attila Valter si je do zdaj nabral štiri sekunde večji zaostanek. Sledijo Hermans, Černy, Foss, Benedetti, Cras, Weening, Arslanov ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ