Jan Ullrich priznal: Junaki preteklosti so zdaj ljudje z napakami!

Jan Ullrich priznal: Junaki preteklosti so zdaj ljudje z napakami!
22.06.2013 AVTOR: D. Z.
Nekdanji izvrstni nemški kolesar Jan Ullrich je po letih zanikanj vendarle priznal, da je jemal nedovoljena sredstva in da je sodeloval z zloglasnim Eufemianom Fuentesom.

Jemal, da bi bil konkurenčen
Jan Ullrich je to povedal za nemško tedensko revijo Focus, ki bo izšla v ponedeljek. Nemci pa so v namene promocijo delček pogovora razkrili vnaprej. »Da. Bil sem Fuentesova stranka, « naj bi med drugim povedal Ullrich, ki je leta 1997 kot mlad, nadarjen kolesar pri komaj 23 letih dobil dirko po Franciji. Leto prej je bil drugi.

»V tistem času so skorajda vsi jemali nedovoljena sredstva. Vzel nisem nič takega, kar niso jemali tudi drugi. Sam bi to dojemal kot goljufanje samo, če bi s tem pridobil prednost pred ostalimi. Vendar tu ni šlo za to. Želel sem imeti samo iste pogoje, « naj bi še dodal Ullrich.

Nisem nič slabši ali boljši kot Armstrong
Nemec po letu 1997 Toura ni več uspel dobiti, saj se je pojavil Lance Armstrong, medtem ko je Ullrich končno lahko računal na zmago leta 2006, ko Armstronga ni bilo več. Vendar je tik pred začetkom Toura izbruhnila dopinška afera Operacion Puerto in tako so se morali mnogi kolesarji odpovedati nastopu. Med njimi je bil tudi Ullrich, ki je kmalu zatem končal kariero.

Armstrong je v začetku letošnjega leta priznal jemanje nedovoljenih sredstev, zdaj je »padel « še Ullrich: »Vedno sem vedel, da je Lance Armstrong ne bo tako poceni odnesel. Pa čeprav so mu hrbet varovale nekatere institucije, tudi Mednarodna kolesarska zveza. Nisem nič boljši od Armstronga, vendar niti nič slabši. Veliki junaki preteklosti so zdaj ljudje z napakami in s tem se moramo sprijazniti, « je še zaključil Jan Ullrich.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ