Jana Polanca po pobegu dneva ujeli tik pred ciljem

Jana Polanca po pobegu dneva ujeli tik pred ciljem
21.10.2016 AVTOR: D. Z.
V drugi etapi dirke po Abu Dabiju se je z dolgim pobegom izkazal Jan Polanc. Ujeli so ga petsto metrov pred ciljem.

Prvo etapo na dirki po Abu Dabiju, ta šteje med dirke ekstra kategorije, je v sprintu dobil Giacomo Nizzolo. Predvsem sprinterji so zares skorajda vsi najboljši, zato lahko v ravninskih etapa pričakujemo predvsem sprinte velikih skupin.

A v drugi etapi bi lahko prišlo do presenečenja. Kolesarji so morali prevoziti vsega 115 kilometrov. V pobegu je bila šesterica kolesarjev, med temi pa je bil tudi slovenski predstavnik Jan Polanc. Pridružili so se mu še Stanislav Bazhkou, Dion Smith, Samuel Williams, Jens Keukeleire in Eugert Zhupa.

Privozili so si dobri dve minuti prednosti, potem pa so se v lov za njimi podali člani Trek Segafreda, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku, Giant Alpecina in Dimension Date. V zaključku je v ospredju vztrajala še peterica ubežnikov, ki je imela 16 km pred ciljem še 1:47 prednosti, pet kilometrov pred ciljem pa še 45 sekund naskoka.

Tik pred začetkom sprinta pa so bili ubežniki ujeti. Sledil je sprint, ki ga je po dobrih dveh urah in pol dirkanja dobil Mark Cavendish. Elia Viviani je bil drugi, tretji pa Andrea Guardini. Luka Pibernik je bil 22., Jan Polanc pa 44. Vodstvo v skupnem seštevku je zdaj prevzel Mark Cavendish, Nizzolo pa je s štirimi sekundami zaostanka drugi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ