Jani Brajkovič, Grega Bole ... v nedeljo v Novem mestu

Jani Brajkovič, Grega Bole ... v nedeljo v Novem mestu
28.08.2014 AVTOR: D. Z.
KK Adria Mobil bo v nedeljo, 31. avgusta, organizirala že sedmo dirko Hrvaška - Slovenija. Med drugimi bodo tam nastopili tudi Jani Brajkovič, Grega Bole in Blaž Jarc.

Zmagovalci
2008, Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer, Radenska
2009, Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer, Adria Mobil
2010, Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli, Perutnina Ptuj
2011, Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt, Adria Mobil
2012, Zagreb – Ljubljana: Marko Kump, Adria Mobil
2013, Hrvaška – Slovenija: Riccardo Zoidl, Team Gourmetfein - Simplon

Prvo dirko je Adria Mobil organizirala že leta 2008, takrat se je dirka imenovala Ljubljana - Zagreb. Prvi dve izvedbi sta pripadli Robertu Vrečerju. Lani so dirko preimenovali v Hrvaška - Slovenija, kolesarje pa so namesto na Ljubljanski grad pripeljali v Novo mesto.

Dirko je dobil Riccardo Zoidl, ki je takrat dobil tudi Tchibo pokal. Avstrijec je zdaj član moštva Trek. Letos v tem pokalu vodi Jan Tratnik. Na dirki bo nastopilo okrog 160 kolesarjev iz 20 ekip. Med drugimi tudi slovenska reprezentanca, za katero bodo nastopili tudi Jani Brajkovič, Grega Bole in Blaž Jarc.

Start dirke bo ob 12 uri v Zagrebu. Kolesarje bodo prek Zaprešiča popeljali do mejnega prehoda Rigonce. Potem pa bodo šli prek Brežic in Krškega na Studenec. Prek Šentjerneja bodo kolesarji okrog 14:30 ure prišli v Novo mesto. Tam jih čaka še pet "Balkanskih krogov". Cilj dirke naj bi bil nekje med 16:45 in 17:15 uro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ