Jani Brajkovič odstopil! Komplicirana poškdoba levega kolena!

Jani Brajkovič odstopil! Komplicirana poškdoba levega kolena!
04.07.2013 AVTOR: D. Z.
Iz Francije prihaja žalostna vest. Jani Brajkovič zaradi poškodb, ki jih je staknil ob padcu v 6. etapi ne bo mogel nadaljevati nastopanja na Touru.

Jani Brajkovič na twitterju
"Pogodba za naslednjo sezono je ostala na cesti. 12 kilometrov pred ciljem. Ne pustijo mi, da bi nadaljeval z dirko. Velika zahvala zdravniški ekipi dirke po Franciji. Fenomenalni ljudje."

Usoden padec 11 km pred ciljem
11 kilometrov pred ciljem sprinterske 6. Etape na dirki po Franciji je grdo padel Jani Brajkovič. Kolesar Astane je kar precej časa obstal na tleh. Vse dokler ga ni pregledala zdravniška služba dirke po Franciji. Kasneje je Brajkovič stisnil zobe in prekolesaril še preostale kilometre do cilja.

Na cilju pa so ga v svoje roke spet prevzeli uradni zdravniki dirke in tam so se mu nekoliko bolj posvetili. Brajkovič se jim je prek twitterja kasneje tudi zahvalil za opravljeno delo. V medijih se sicer pojavljajo ugibanja, kakšne poškodbe je utrpel. Vsekakor niso nedolžne, saj so kmalu zatem iz Astane sporočili, da Brajkovič z dirko po Franciji ne bo mogel nadaljevati.

Neimenovan vir: Komplicirana poškodba levega kolena
»Jani ima komplicirano poškodbo levega kolena. Na cilju so ga pregledali trije zdravniki. Dobil je nekaj notranjih in zunanjih šivov. Zato je nemogoče, da bi lahko nadaljeval z dirkanjem, « nam je zaupal eden izmed Astaninih ljudi, prisotnih na Touru, ki je še razkril: »Zlomil si je tudi manjšo kost v levem palcu. Ima tudi odrgnine na bradi. « Tokrat je padel tudi Joaquim Rodriguez, vendar bo Španec lahko nadaljeval z dirkanjem.

Astana pa je do zdaj izgubila že tri kolesarje. Najprej je odnehal Andrej Kašečkin. Danes pa sta morala odstopiti še Fredrik Kessiakoff in Jani Brajkovič. Slednji je tako moral že drugič v karieri z dirke po Franciji odstopiti predčasno. Pred dvema letoma je odstopil v peti etapi. Lani pa je dokazal, da lahko poseže po najvišjih mestih, saj je zasedel odlično deveto mesto, pa čeprav se je ravno tako ukvarjal s padci. Vsekakor želimo Janiju Brajkoviču, da se čim prej vrne na dirke.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ