Jani Brajkovič ostaja pri Astani

Jani Brajkovič ostaja pri Astani
14.09.2013 AVTOR: D. Z.
Iz kazahstanske Astane so v uradni izjavi za javnost sporočili, da je Jani Brajkovič podaljšal pogodbo z moštvom.
Iz Astane so sporočili, da je Jani Brajkovič z ekipo podpisal enoletno pogodbo. Po njihovih besedah je zanje odličen kolesar, ki bo pomagal uresničiti cilje moštva. "Jani je odličen kolesar v vožnji na čas in tudi izjemen na vzponih. Smo zelo veseli, da bo tudi v prihodnji sezoni član naše ekipe," je dejal menedžer moštva Aleksander Vinokurov.

Kazahstanec je še dodal: "Naslednje leto bo naš glavni cilj zmagati na dirki po Franciji. V Janiju vidimo kolesarja, ki nam bo lahko pomagal priti na najvišjo stopničko." Tudi Brajkovič je potrdil, da bo njegov glavni cilj sezone nastop na dirki po Franciji, kjer bo desna roka Vincenza Nibalija. Italijan je že razkril, da bo v sezoni 2014 vse stavil na Tour de France.

"Z Vincenzom Nibalijem nastopiti na Touru in mu pomagati do zmage. To je tisto, kar si v naslednji sezoni najbolj želim in bo tudi moj glavni cilj v naslednji sezoni," je dejal Brajkovič. Dodal je še, da bo sam program prilagojen programu Vincenza Nibalija, toda:

"Sam bi se rad osredotočil na dirke, kot so dirka po Švici, Tirreno Adriatico in Dauphine. Rad bi bil lider ekipe na dirki po Kaliforniji, dirki po Utahu in dirki v Koloradu." Tako je zdaj jasno, da bosta Borut Božič in Jani Brajkovič še naprej klubska kolega.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ