Jani Brajkovič pred odločitvijo na 12. mestu, Peter Sagan končno do zmage

Jani Brajkovič pred odločitvijo na 12. mestu, Peter Sagan končno do zmage
13.05.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Kaliforniji je za kolesarji že četrta etapa, ki jo je dobil Peter Sagan. Jure Kocjan je bil deveti. Jani Brajkovič je skupno 12. Pred kolesarji so odločilne etape.

Dirka po Kaliforniji. Prvi dnevi so potekali v znamenju Marka Cavendisha. Britanec je dobil tako prvo kot drugo etapo. In v sprintu glavnine je obakrat premagal Petra Sagana, ki je bil tako kar obsojen na druga mesta. Najprej je do tega prišlo na uvodni 203 km dolgi etapi s startom in ciljem v Sacramentu. Naslednji dan je bila etapa nekoliko bolj razgibana, a ne dovolj, da bi iz igre za zmago izpadel Cavendish. Etapa je bila dolga dobrih 190 km, potekala pa je med mestoma Nevada City in Lodi. Cavendish pa je spet uspel premagati Sagana, ki je v tej sezoni slavil samo na eni dirki. Jure Kocjan je bil v tej etapi deveti.

Naslednji dan je kolesarje pričakala še nekoliko zahtevnejša etapa. Tokrat so na svoj račun prišli ubežniki oziroma samo en kolesar. San Jose je gostil start in cilj. Ubežnik Toms Skujins je pokazal odlično vožnjo in se je lahko veselil nenadejane etapne zmage. V ozadju smo tako videli bolj za drugo mesto. Tokrat je pripadael Petru Saganu. Skupina z najboljšimi in kandidati za končna visoka mesta se je na cilj pripeljali dobro minuto za zmagovalcem. V tej skupini je ibl tudi Jani Brajkovič, ki je zasedel 23. mesto. Sledila je četrta etapa. Pismo Beach je gostil start Avila Beach pa cilj etape. Vzpon nekje na polovici etape je poskrbel za selekcijo, a večina je ujela glavnino.

Sagan pa je v sprintu vendarle prišel do zmage. Druge v tej sezoni. Premagal je Wipperta in Cavendisha. Jure Kocjan se je izkazal z devetim mestom. Pred odločilnimi etapami v skupnem seštevku vodi Toms Skujins. Drugi je Sagan, tretji Britton. Jani Brajkovič je 12. Najpomembnejše etape pa šele prihajajo. Najprej bo še ena razgibana preizkušnja od Santa Barbare do Santa Clarite. Potem sledi posamični kronometer. Takoj naslednji dan še najtežja etapa s ciljem na vrhu vzpona Mt. Baldy. Dirka se bo končala z osmo etapo v Los Angelesu.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ