Jani Brajkovič tudi uradno za Bahrajn

Jani Brajkovič tudi uradno za Bahrajn
23.11.2016 AVTOR: D. Z.
Bahrain Merida. Nova ekipa, v kateri bo šest Slovencev. Tudi Jani Brajkovič.

Zdaj je tudi uradno. Jani Brajkovič bo v naslednji sezoni član moštva Bahrain Merida. Sicer se je že dlje časa govorilo, da bo Brajkovič podpisal pogodbo, a uradno je postalo šele zdaj. Brajkoviču je potekla pogodba z moštvom United HealthCare in se bo tako po dveh letih spet vrnil v ekipo z licenco svetovne serije.

"To je zame izvrstna priložnost, da ponovno dirkam na najvišji ravni. Želim dokazati, da še vedno spadam v peloton, sem zelo motiviran in hkrati optimističen pred novo sezono. Moj cilj je, da se stoodstotno podredim ekipi in ji pomagam do dobrih rezultatov, predvsem Vincenzu Nibaliju, rad pa bi tudi dokazal, da sem še vedno sposoben poseči zelo visoko, tudi na pomembnih dirkah, " je v uradnem obvestilu ekipe Bahrain - Merida povedal Jani Brajkovič.

Sicer pa je Jani Brajkovič kariero začel v Novem mestu. Kmalu zatem, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas med mlajšimi člani je leta 2005 prestopil v Discovery Channel. Leta 2008 je postal član Astane, leta 2010 pa RadioShacka. Leta 2012 se je vrnil v Astano. Od leta 2015 pa je bil član United HealthCare. V karieri je na izjemen način dobil prestižno dirko Criterium du Dauphine. Leta 2010 je premagal celo Alberta Contadorja. Tri leta prej je dobil dirko po Georgiji, leta 2012 pa tudi domačo dirko po Sloveniji. Odlično je istega leta odpeljal tudi francoski Tour, saj ga je končal na devetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ