Jani Brajkovič v Langkawiju 11., v Umagu samo Rok Korošec med deseterico

Jani Brajkovič v Langkawiju 11., v Umagu samo Rok Korošec med deseterico
02.03.2016 AVTOR: D. Z.
Končala se je osemdnevna dirka po Langkawiju. Jani Brajkovič jo je končal na 11. mestu. V Umagu pa je slovensko čas ubranil Rok Korošec z devetim mestom.

Dirka po Langkawiju
A najprej o dirki ekstra kategorije po Langkawiju. Zadnjo etapo je dobil kralj sprintov na tej dirki Andrea Guardini. Na tej dirki je do zdaj dobil že več kot 20 etap. Tudi letos je bil skorajda nepremagljiv. Končne zmage pa se je razveselil Južnoafričan Reinardt Janse Van Rensburg. Kolesar Dimension Date je v eni izmed razgibanih etap izkoristil priložnost na zadnjem spustu, ko je zaradi težav s kolesom zaostal do tedaj vodilni Miguel Angel Lopez. Rensburg je za 18 sekund ugnal Daniela Alexandra Jaramilla. Prej omenjeni Lopez se je moral zadovoljiti z 19 sekundami zaostanka in končnim tretjim mestom. Sledili so še Mancebo, Hansen, Harper, Santaromita, Norris … Prav v zadnji etapi je z osmega na končno 11 mesto zdrsnil edini slovenski predstavnik na dirki Jani Brajkovič.

Torej Umag

Na Hrvaškem pa so nastopali kolesarji slovenskih ekip. Za njimi je četrta dirka za Trofej Umag. Start in cilj dirke druge kategorije je bil v Stela Marisu. Dirka je bila dolga 154 kilometrov. Po skoraj treh urah in pol dirkanja in potem, ko je povprečna hitrost znašala skoraj 46 km/h se je zmage veselil Nemec Jonas Bokeloh, sicer član moštva Klein Constantia. Mamir Staš iz Gazprom RusVela je bil drugi, tretji pa je bil Italijan Filippo Fortin. V času zmagovalca je končala skupina 45 kolesarjev. Med deseterico pa je bil samo en Slovenec. V dresu Radenske Ljubljana je deveto mesto zasedel Rok Korošec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ