Jani Brajkovič za cyclingnews.com: Na Vuelto po pogodbo!

Jani Brajkovič za cyclingnews.com: Na Vuelto po pogodbo!
17.08.2013 AVTOR: D. Z.
Na cyclingnews.com so opravili pogovor z Janijem Brajkovičem, ki se v teh dneh pripravlja na dirko po Španiji.

Bolan tudi pred Burgosom
»Letos je bilo vedno kaj narobe. Ali poškodba, bolezen ali nesreča. Tudi za dirko po Burgosu sem bil zelo motiviran in dobro pripravljen, potem pa sem samo dan pred odhodom na dirko zbolel, « je za cyclingnews.com dejal Jani Brajkovič in pojasnil:

»Imel sem povišano temperaturo. Ekipi pa nisem želel povedati, saj bi me odstranili z dirke. Jemal sem antibiotike. Čeprav nisem bil v ospredju, sem dirko končal in zdaj se počutim zares zelo dobro. Upam, da bom ostal zdrav. «

Optimističen pred Vuelto
Brajkovič letos zares ni imel sreče. Po lanskem izjemnem devetem mestu na dirki po Franciji, je letos padel in odstopil, že pred dirko pa je imel ogromno težav z zdravjem. Zdaj se očitno počasi sestavlja, mogoče ravno ob pravem času, saj ga čaka nastop na dirki po Španiji.

»Sebi pa tudi drugim bi rad pokazal, da sem še vedno dober kolesar. Mogoče z etapno zmago, mogoče z dobro uvrstitvijo v skupnem seštevku. Že v prvih etapah bomo videli, kje sem, vendar sem zelo optimističen, « je še dejal za cyclingnews.com.

Brajkovič še brez pogodbe
A Brajkovič bo v Astani na dirki po Španiji imel ob sebi odlične kolesarje. Paola Tiralonga, Jakoba Fuglsanga in zmagovalca italijanskega Gira Vincenza Nibalija. »Je tako dober kolesar, da bo, tudi če ni vrhunsko pripravljen, še vedno med prvimi petimi, « je Italijana opisal Brajkovič, ki je prepričan, da se bo Nibali v zadnjem tednu vsekakor že lahko boril z najboljšimi.

Brajkoviču letos poteče tudi pogodba z Astano in za cyclingnews.com je Belokranjec priznal, da nove pogodbe še ni podpisal. Prav zato potrebuje dober rezultat, da bi lahko ali našel novo ekipo ali pa podaljšal pogodbo z Astano. »Pogodbe nimam, a pogovarjamo se z nekaterimi ekipami. Videli bomo. A sezona se končuje in večina ekip je že polnih, tako da postaja vse težje. « Brajkovič je še dodal, da se tudi v Astani dobro počuti in da se razume z vsemi kolesarji, še posebej z Italijani, tako da bi lahko tudi tukaj nadaljeval kariero.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ