Jani Brajkovič: Na Giru pomočnik, Tour še vprašljiv

Jani Brajkovič: Na Giru pomočnik, Tour še vprašljiv
10.01.2014 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je razkril, da bo tokrat priprave posvetil predvsem nastopu na dirki po Italiji, medtem ko je še veliko vprašanje, če ga bomo spremljali tudi na Touru.

»Začel bom ali v Dubaju ali pa na Majorki. Potem pa bom nastopil še v Omanu, na Tirrenu, Trentinu in Giru. Mislim, da je program zelo dober. Dirk ni peveč in mislim, da bom na Giru tak, kot je treba, « je dejal Jani Brajkovič.

Na dirko po Italiji bo odšel kot pomočnik Micheleju Scarponiju. Italijan je Giro že dobil, pred letošnjo sezono pa je v Astano prišel iz Lampreja Meride.

»Mislim, da bo Giro zame dobra sprememba, saj se na Touru že ve, da se bo dirkalo samo za Nibalija. Na Giru bo Scarponi sicer kapetan, vendar verjamem, da bom imel v kakšni etapi proste roke, « še razmišlja Brajkovič.

Prvi del januarja je že preživel na Kanarskih otokih, zdaj pa se je z ekipo odpravil na Majorko, kjer bo opravil še skupne priprave.

Brajkovič se dobro zaveda, da je za njim – kljub nošenju rdeče majice na dirki po Španiji – slaba sezona 2013. Še drugič v karieri je moral zaradi hudega padca odstopiti z dirke po Franciji, ki je bila zanj glavni cilj sezone.

»Predvsem lanska sezona je bila zelo težka. Upam, da bo tega letos konec, in da se bom uspel izogniti padcem, zaradi katerih bi moral predčasno z dirke. Če padcev ne bo, in če bom imel še nekoliko sreče, si lahko obetam zelo dobro sezono, « je prepričan 30-letni član Astane.

A Brajkovič tudi nastopa na Touru še ni povsem odmislil. »Po Giru bomo videli, kako bo s formo in počutjem. Potem se bomo odločili, ali bom nastopil na Touru ali na dirki po Švici. Če bom šel na Tour, je jasno, kako se bo dirkalo. Zame vloga pomočnika ni niti najmanjši problem. Bil bi zelo vesel, če bi bila v taki ekipi in bi lahko pomagal Vincenzu. «

Že na začetku sezone želi pokazati, kako dober je, saj bi potem lahko precej bolj mirno nadaljeval. Iz izkušenj iz preteklih let, je zato nekoliko spremenil tudi treninge:

»Letos sem začel malce manj intenzivno, bolj počasi. Pripravljenost ni taka, kot je bila v prejšnjih letih januarja. Ampak, prej se mi je zgodilo, da sem bil na prvih dirkah preutrujen oziroma pretreniran. Letos sem vzel drugačen pristop in upam, da se bo obrestovalo. «

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ