Jani Brajkovič: Nastal je pravi kaos!

Jani Brajkovič: Nastal je pravi kaos!
15.07.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
"Imel sem veliko sreče, čeprav sem bil eden izmed prvih, ki je moral zamenjati kolo," je po 14. etapi povedal Jani Brajkovič.
"Kot večina drugih kolesarjev sem imel tudi sam defekt, nekdo je očitno nekaj nastavil. Na pomoč mi je prišel Robert Kišerlovski, ki se je ustavil, da mi menja sprednji obroč in v tistem trenutku se je v njega zaletel Leipheimer," je dejal Brajkovič in dodal: "Kišerlovski si je najbrž zlomil ključnico. Bil pa je izjemen, saj mi je ogromno pomagal. Zdaj sem žalosten in jezen. Prav zaradi njega."

Jani Brajkovič je spet izkusil sodoben način dirkanja. Torej, ko se skupina na zaostale, ki so v ozadju zaradi nesrečnih okoliščin, ne ozira. Tokrat je moral Cadel Evans zaradi žebljev na cesti menjati obroč in ob tem je izgubil ogromno časa. Glavnina ga je na ukaz Bradleyja Wigginsa čakala, a to počasno vožnjo je v spustu z vzpona hotel izkoristiti Pierre Rolland.

Glavnina se je podala v lov za Francozom in Evans se je znašel v velikih težavah. "Spet se je pokazalo, da ni nobene sloge v kolesarstvu. Nastal je pravi kaos, nihče pa ni vedel, kaj se dogaja." A tokrat je bil Brajkovič srečnejši, kot v nekaterih prejšnjih etapah, ko je zgolj zaradi nesrečnih okoliščin izgubil nekaj nepotrebnih minut. "Imel sem veliko sreče, čeprav sem bil eden izmed prvih, ki je moral zamenjati kolo. Poleg tega sem ime tudi srečo, da kolesarji Skyja niso narekovali hudega tempa."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ