Jani Brajkovič: Popoln dan!

Jani Brajkovič: Popoln dan!
24.08.2013 AVTOR: D. Z.
Iz Astane smo prejeli uradno sporočilo za javnost, v katerem je občutke po prvi etapi dirke po Španiji strnil Jani Brajkovič, vodilni kolesar v skupnem seštevku.

Kot smo že poročali, uvodni ekipni kronometer na dirki po Španiji je prepričljivo dobila kazahstanska Astana. Član te ekipe je tudi Jani Brajkovič, ki je ciljno črto v mestu Sanxenxo prečkal kot prvi in je tako na koncu oblekel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku.

»To je bil zame srečen dan. Od trenutka, ko sem se zbudil, do trenutka, ko sem prečkal ciljno črto. Vse je potekalo tako kot mora. Po toliko nesreče v tej sezoni, je lepo obleči rdečo majico. Še posebej sem ponosen na to, kako močna je ekipa. Tu smo, da bi to majico nosili tudi zadnji dan v Madridu in danes smo to pokazali, « so v uradni izjavi za javnost zapisali, kaj je povedal Jani Brajkovič.

»Po vsem, kar sem moral prestati v tej sezoni. Vzponi, padci, želodčne težave in padec. Zdaj sem si oddahnil, saj sem se vrnil v pravo formo. Zelo sem vesel, da sem član te ekipe, « je še dodal Brajkovič. Tik za Brajkovičem je ciljno črto prečkal kapetan Vincenzo Nibali. Brajkovič je že po cilju povedal, da bo v nadaljevanju dirke Italijanu pomagal po najboljših močeh.

Izjemno vožnjo Astane pa je opisal tudi športni direktor Aleksander Shefer: »Ekipnega kronometra še nismo dobili. Bili smo drugi, tretji. Vedno nam je nekaj zmanjkalo. Tista malenkost. Danes smo vse naredili prav. Kronometer smo končali s šestimi od devetih kolesarjev. Vsi so opravili neverjetno količino dela. Samo zato, da smo oblekli rdečo majico. Ekipa je ponosna na ta dosežek. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ