Jani Brajkovič: V Abu Dabiju pokazal, da se da dobro dirkati

Jani Brajkovič: V Abu Dabiju pokazal, da se da dobro dirkati
08.11.2015 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je v teh dneh v središču pozornosti zaradi dobrodelne akcije. Obenem pa že razmišlja tudi o naslednji sezoni.

»To stvar sem imel v mislih že kar nekaj let, letos pa nam je vse skupaj vendarle uspelo organizirati. Za vse skupaj pa so zaslužni fantje iz JB Centra, « je na prireditvi o sami dobrodelni akciji priznal Jani Brajkovič. Izpostavil je Primoža Šegino in Jureta Zrimška. Skupaj so privabili večino najboljših slovenskih kolesarjev in zbrali zares ogromno denarja.

Brajkovič je svoj dres na licitaciji uspel prodati za sedemsto evrov. Sam je zato dodal še sedemsto evrov. A zdaj kolesarji že razmišljajo o naslednji sezoni. Brajkovič ni nobena izjema. Z moštvom UnitedHealthcare ima še enoletno pogodbo. Po novi ponesrečeni sezoni pa je ravno na koncu dokazal, da je lahko še kako konkurenčen najboljšim.

Na dirki v Abu Dabiju je bil četrti ... konkurenčen številnim zvezdnikom: »Lahko sem zelo miren. V Abu Dabiju se je pokazalo, da se še vedno da zelo dobro dirkati, tako da sem lahko za naslednje leto zelo optimističen. « Ekipa, za katero vozi, bo imela tudi v naslednji sezoni Prokontinentalno licenco.

To pomeni, da brez posebnih povabil ne bo mogla nastopati na dirkah svetovne serije. »Vprašanje je še, na katerih dirkah bomo nastopili, saj nismo avtomatsko uvrščeni na največje dirke. Kljub vsemu pa mislim, da bo dovolj priložnosti za dokazovanje. To me ne skrbi, « je potrdil Brajkovič.

Predvsem pa ga ne skrbi, ker na ameriških dirkah zares rad nastopa. A v naslednji sezoni bo imel še poseben motiv: »Za samo ekipo bodo največji cilj ameriške dirke. Potem bo zagotovo tudi nekaj evropskih. Tudi kakšna dirka World Toura bo. En velik cilj pa so zagotovo olimpijske igre, ki bi zame morale predstavljati vrhunec sezone. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ