Janijeva in Borutova Astana ostala brez Kalifornije

Janijeva in Borutova Astana ostala brez Kalifornije
13.03.2012 AVTOR: D. Z.
Organizatorji iz leta v leto bolj prestižne in priznane etapne dirke po Kaliforniji so sporočili imena moštev, ki bodo letos nastopila na njihovi majski preizkušnji. Med temi presenetljivo ni Astane.

Sicer pa si lahko obsežnejši intervju z Janijem Brajkovičem preberete tudi v naši novi številki revije Bicikel.com, ki je že izšla. Zanimivega branja je zagotvo dovolj.

 

Dirka po Kaliforniji ne spada med dirke Svetovnega koledarja, tako organizatorjem ni treba gostiti vseh ekip z licenco Pro Team. To seveda pomeni, da lahko sami izbirajo, katere ekipe bodo povabili. Dirka bo na sporedu od 13. do 30. maja in na tej preizkušnji si je močno želel nastopiti tudi Jani Brajkovič.

Ni Saxo Banka niti Team Type 1
Zanj bi dirka služila kot dobra priprava na Tour de France. A Jani bo morali spet spremeniti plane, saj med povabljenimi ekipami nekoliko presenetljivo ni Astane. Ekipe s Pro Team licenco, ki bodo tam nastopale, so naslednje: BMC Racing Team, Rabobank Cycling Team, Garmin- Barracuda, RadioShack-Nissan, Liquigas-Cannondale, Omega Pharma - QuickStep, AG2R La Mondiale in GreenEdge Cycling Team.

V Kalifornijo bodo odpotovali tudi kolesarji štirih ekip s Prokontinentalno licenco. To so: Team Spidertech Powered By C10, UnitedHealthcare Pro Cycling Team, Project 1t4i in Colombia-Coldeportes. Prisotne pa bodo tudi štiri domače Kontinentalne ekipe: Team Optum Presented By Kelly Benefit Strategies, Bissell Pro Cycling, Team Exergy in Bontrager Livestrong Team. Zanimivo, ni niti moštva Team Type 1 Sanofl, za katerega vozita Jure Kocjan in Aldo Ino Ilešič.

Jani: Zelo sem razočaran
"Gre za 16 najbolj prestižnih ekip, ki bodo poskrbele, da bodo na naši dirki nastopali najboljši kolesarji," je dejala direktorica že sedme dirke Kristin Bachochin. Med te ekipe pa Američani očitno ne štejejo Astane, kjer poleg Brajkoviča vozi tudi Borut Božič. Brajkovič je svoje razočaranje izrazil kar na twitterju, kjer je zapisal naslednje: "Zelo sem razočaran, da Astana ni dobila povabila na Amgen Tour of Caliofornia." Naj samo omenimo, da Astana ni dobila povabila že na dirko po Algarveju.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ