Januarski začetek na toplem

Januarski začetek na toplem
29.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kolesarske dirke so zdaj razporejene že skozi celotno leto, a dejstvo je, da se dirkanje na najvišji ravni začne januarja, konča pa oktobra. In januar je pred vrati. Katere dirke pa bodo na sporedu?

V Avstraliji se bodo najprej udarili za naslove državnih prvakov. 8. januarja bodo vožnje na čas, 11. in 12. pa še cestne dirke za različne kategorije. 16. 1. se bo začela prva dirke World Toura za ženske Hahndorf bo gostil start štiridnevne dirke, cilj pa bo v Adelaide. Amanda Spratt je dobil zadnje tri od štirih izvedb. Na startu bo tudi italijansko-slovenska ekipa Ale BTC Ljubljana.

Moška različica dirke Tour Down Under pa bo od 21. do 26. januarja. Sezona World Toura se tako že po tradiciji začne v Avstraliji. V zadnjih dveh letih je dirko dobil Daryl Impey, sicer član domače ekipe Mitchelston Scott. Še drugič zapored se bo šestdnevna dirka končala z etapo s ciljem na Willunga Hillu. Torej na vzponu, na katerem od leta 2014 prevladuje Richie Porte. Letos bo napadal šesto zaporedno zmago na vrhu tega klanca. Pred tremi leti mu je ta prinesla tudi končni uspeh.

Poleg številnih nižje kategoriziranih dirk bo januarja tudi dirka po San Juanu. Začela se bo 26. 1., končala pa 2. 2. Na tej dirki vsako leto nastopajo številni zvezdniki. Tudi letos so se že napovedali Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Rafal Majka, Fernando Gaviria, Jose Alvaro Hodeg … Začenja se torej sezona 2020!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ