Jay Vine odhaja v UAE

Jay Vine odhaja v UAE
03.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jay Vine, kolesar, ki je uspešno prestal "prehod" iz virtualnih dirk v "resnični" svet kolesarstva, bo okrepil moštvo UAE Team Emirates.

Moštvo UAE Team Emirates bo v naslednji sezoni vsekakor še močnejše. O prestopu Domna Novaka v to ekipo smo že pisali. To pomeni, da bodo tam kar trije slovenski kolesarji.

Poleg Novaka še glavni zvezdnik Tadej Pogačar in Jan Polanc. Zdaj pa bodo Slovenci dobili novega sotekmovalca. To bo Jay Vine. Do zdaj je vozil za Alpecin Fenix. V to moštvo je prišel kot zmagovalec Zwiftove akademije. Letos je blestel na dirki po Španiji. Na prepričljiv način je dobil dve etapi, tik pred koncem pa je moral zaradi poškodbe odstopiti, čeprav je bil na dobri poti k osvojitvi majice za najboljšega na gorskih ciljih.

Zdaj bo kariero nadaljeval v zvezdniškem moštvu UAE Team Emirates, ki se je tako pred sezono 2023 vsekakor močno okrepilo. "Veselim se prihoda v UAE Team Emirates. To je bil zame logičen naslednji korak, saj imajo tu močne kolesarje z izkušnjami z etapnih dirk," je v uradni izjavi za javnost dejal Jay Vine, ki je podpisal dveletno pogodbo. Tako ne gre za eno izmed tistih dolgoročnih pogodb, o katerih smo vajeni poročati v zadnjem obdobju:

"Hvaležen sem za priložnost, ki so mi jo ponudili pri Alpecinu in tudi za to, da so mi pomagali najti moje mesto v karavani. Motiviran sem tudi za novo sezono v UAE. Želim se še izboljšati v želji po boju za visoka mesta v skupnih seštevkih etapnih dirk." Tudi glavni mož ekipe, ki iz leta v leto postaja močnejša Mauro Gianetti je zadovoljen z novo pridobitvijo:

"Veselimo se Jayevega prihoda. Izkazal se je kot odličen hribolazec in verjamemo, da lahko postane še boljši. V kolesarstvo je prišel relativno pozno, vendar je zelo hitro napredoval. Pokazal je pravo miselnost in željo po tem, da se nam pridruži."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ