Jay Vine presenetil v Avstraliji

Jay Vine presenetil v Avstraliji
10.01.2023 AVTOR: DZ, foto: UAE Team Emirates

V Avstraliji so po cestnih dirkah na vrsti vožnje na čas za naslove državnih pravkov. Elitno preizkušnjo je na presenečenje mnogih dobil Jay Vine.

Mount Helen. Prizorišče članske vožnje na čas za naslove državnih prvakov v Avstraliji. Člani so morali premagati 37,5 km dolgo preizkušnjo. Trasa je bila dovolj razgibana.

Kolesarji so morali premagati dva razgibana kroga in dobrih štiristo metrov nadmorske višine. Do izraza je tako prišel Jay Vine, ki je mnoge presenetil. Progo je premagal s časom 46:38 in s povprečno hitrostjo 48,25 km/h. Luke Durbridge je za njim zaostal za tri sekunde, Kelland O’Brien na tretjem mestu pa za 26 sekund. Državni prvak s cestne dirke Luke Plapp je bil s 27 sekundami zaostanka četrti. Med prvimi štirimi kolesarji je tako bilo manj kot pol minute razlike.

"Zelo sem vesel te zmage. Kronometer je disciplina, v kateri sem vedno menil, da se lahko izboljšam. A v poziciji, ki sem jo imel preprosto nisem mogel voziti hitro. Z ekipo smo trdo delali, tako da sem našel pravo pozicijo. Zdaj to vsekakor deluje. Zmagati tu ob podpori žene, prijateljev in družine je neverjetno in predstavlja odličen začetek sezone," je dejal Jay Vine, od letošnje sezone član moštva UAE Team Emirates.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ