Jay Vine veliki zmagovalec v Avstraliji

Jay Vine veliki zmagovalec v Avstraliji
22.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jay Vine je dobil dirko Tour Down Under! V zadnjih zahtevnih etapi je odbil vse napade, etapne zmage pa se je veselil Simon Yates.

Zadnja etapa na dirki Tour Down Under je bila večinoma krožna s petimi vzpenjanji na Mount Lofty. Vrh tega 683 metrov visokega vzpona je gostil tudi cilj etape in dirke. Etapa je bila dolga vsega 112 kilometrov in zelo razgibana, zato smo lahko pričakovali zelo aktivno dirkanje.

Številni napadi so se zvrstili, potem pa je prišlo do pobega 13 kolesarjev. V zadnjih 30 kilometrih smo spet videli več akcije, vseeno pa so vsi najboljši skupaj vstopili v zadnjih deset kilometrov. George Bennett je opravil veliko dela za vodilnega v skupnem seštveku Jayja Vinea. Sledil je zaključni vzpon in 1,8 km pred ciljem je pospešil Simon Yates. Sledila sta mu samo Vine in Ben O’Connor. Ti trije kolesarji so nadaljevali skupaj vse do zaključnih metrov.

Tam je bil Yates najmočnejši, Vine je ciljno črto prečkal v času zmagovalca, O’Connor pa dve sekundi kasneje. Sledili so Tiberi, Bystrom, Hindley, Bilbao, Aleotti … Vine se je lahko veselil zmage na prvi dirki svetovne serije v tej sezoni. Yates je bil v skupnem seštevku z 11 sekundami zaostanka drugi, tretji pa Bilbao. Naprej pa: Sheffield, Schmid, O’Connor, Bystrom, Tiberi, Izagirre, Coquard …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ