Je bil padec Sagana, Van Avermaeta in Naesna odločilen? (VIDEO)

Je bil padec Sagana, Van Avermaeta in Naesna odločilen? (VIDEO)
02.04.2017 AVTOR: D. Z.
Ko so Sagan, Van Avermaet in Naesen padli je bila dirka po Flandriji odločena. Philippe Gilbert zmagovalec ... pa bi bil ravno tako?

Veliki in zasluženi zmagovalec letošnje dirke po Flandriji je vsekakor Philippe Gilbert. Prikazal je predstavo, kot jo vidimo le redkokdaj.

Po 55 kilometrih bega, vseskozi je imel zgolj okrog minuto prednosti pred ostalimi, je lahko prešerno dvignil kolo v zrak. Po zmagah na dirkah, kot so Liege-Bastogne-Liege, Valonska puščica, Amstel Gold Race, Barbantska puščica, Strade Bianche, Lombardija, San Sebastian … je zdaj dobil še flandrijsko klasiko. Morda največjo, najpomembnejšo dirko.

Gilbert je imel pod predzadnjim vzponom na Oude Kwaremont še 55 sekund naskoka. Potem pa je Peter Sagan v ozadju spet pospešil. Sledila sta mu lahko le Olivier Naesen in Greg Van Avermaet. Dobrih 15 kilometrov pred ciljem pa je prav na tem odseku prišlo do padca. Prvi je padel Sagan, za njim pa še Van Avermaet in Naesen. Sagan je ob iskanju hitrejše poti vozil po robu in zadel ali ob ograjo, ali ob gledalca, morda pa ob odpet reklamni napis na ograji. Po drugi strani je bil tam odpet tudi reklamni napis.

“Moja krivda. Vozil sem zelo blizu ograje, a imel sem vse pod nadzorom. Zdi se mi, da sem se ujel v jopič ali nekaj podobnega. Če bi zadel ob ograjo, bi padel takoj, kolo pa bi ostalo prav tam, ” je pojasnil Peter Sagan: “Čutil sem, da sem se ujel ob nekaj, vendar sem lahko nadaljeval, saj me to ni takoj ustavilo. Če bi se zaletel v ograjo, potem bi mi obrnilo balanco. Za mano sta šla tudi na polno in se zabila v moje kolo. Polomil sem zadnje kolo in menjalnik, tako da nisem mogel nadaljevati. 

Oglasil se je tudi na koncu drugi Greg Van Avermaet, ki je ravno tako padel, a je lahko hitro nadaljeval: “To je bil trenutek, ko bi morda še lahko kaj naredili. S skupnimi močmi bi šlo. Potem pa smo se ustavili. Padli. In izgubili dodatne pol minute. Dirke je bilo konec. Če pogledate, kako smo se na koncu približali, potem lahko rečemo, da dirka do padca še ni bila odločena. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ