Je GCN že razkril pravi program Primoža Rogliča?

Je GCN že razkril pravi program Primoža Rogliča?
08.01.2024 AVTOR: DZ

Ekipa Bora Hansgrohe bo program dirk za svoje kolesarje šele razkrila. Po vsej verjetnosti 10. januarja. So se pa do določenih informacij očitno dokopali novinarji GCN.

Pri GCN so se razpisali o tem, da so se dokopali do informacij, na katerih dirkah naj bi nastopil Primož Roglič. Seveda je jasno, kaj je glavni cilj sezone. To bo dirka po Franciji.

Sezono naj bi začel marca na dirki Pariz-Nica, kjer se bo po vsej verjetnosti soočil z Remcom Evenepoelom, s katerim sta lani že imela nekaj zanimivih dvobojev. Če imajo pri GCN prave informacije, potem bo Roglič v prvem delu sezone nastopal samo na etapnih dirkah in se bo odpovedal tudi ardenskim klasikam. Aprila naj bi se namreč vrnil na dirko po Baskiji, kjer se bo soočil z aktualnim zmagovalcem dirke po Franciji in tudi dirke po Baskiji Jonasom Vingegaardom.

Če so informacije prave, potem bo imel Roglič po končani Baskiji premor. Sledile bodo priprave na Tour de France. Podobno odločitev je lani sprejel Vingegaard. Roglič naj bi se na dirke vrnil na dirki po Dofineji, ki jo je tudi že dobil. Tam bi se lahko soočil z Jonasom Vingegaardom in Remcom Evenepoelom. To tudi pomeni, da ne bo nastopil na dirki po Švici, ki je ena izmed redkih etapnih preizkušenj najvišje ravni, ki je do zdaj še ni dobil. Sledil bo vrhunec sezone - Tour de France.

Na francoskem Touru je že bil drugi in četrti. Dobil pa je tudi tri etape. Sicer pa bo več znanega v sredo, ko bo imela Bora Hansgrohe uradno predstavitev na Majorki, kjer se kolesarji mudijo na pripravah.

Morebitni načrt dirk Primoža Rogliča
3. 3. 2024 - 10. 3. 2024: Pariz-Nica
1. 4. 2024 - 6. 4. 2024: Dirka po Baskiji
2. 6. 2024 - 9. 6. 2024: Dirka po Dofineji
29. 6. 2024 - 21. 7. 2024: Dirka po Franciji

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ