Je Kolesarska zveza že razkrila osmerico kolesarjev?

Je Kolesarska zveza že razkrila osmerico kolesarjev?
16.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sicer smo pričakovali, da bo Andrej Hauptman v ponedeljek na novinarski konferenci pred SP v Innsbruckom razkril osmerico članov za cestno dirko, a morda je to storila Kolesarska zveza?

Cestna članska dirka na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Innsbrucku bo na sporedu 30. septembra. Na startu bo lahko rekordnih osem Slovencev. Nekatera imena so seveda že znana in izbira je logična. Selektor Andrej Hauptman pa reprezentance še ni razkril. Ponavadi je do tega v preteklih letih prišlo na novinarski konferenci, ki jo skliče Kolesarska zveza Slovenije. Potrditev bomo zagotovo dobili jutri, a Kolesarska zveza Slovenije je na facebooku ob objavi, da v sodelovanju s Tentoursom za navijače organizira odhod na svetovno prvenstvo – obenem je predstavila tudi majico z napisom Slovenia Cycling We Can – zapisala tudi imena osmih slovenskih kolesarjev.

Poleg Primoža Rogliča bodo to še Matej Mohorič, Jan Polanc, Jan Tratnik, Simon Špilak, Grega Bole, Domen Novak in Luka Pibernik. Vsi z izjemo Jana Tratnika, ki bo nastopil tudi v kronometru so člani World Tour moštev. Štirje prihajajo iz Bahraina Meride, po eden pa iz Katjuše Alpecina, LottoNL Jumba, CCC Sprandi Polkowice in UAE Team Emirates. Spomnimo. Roglič je že potrdil, da se temeljito pripravlja na cestno dirko, saj gre za nadvse zahtevno traso, ki naj bi ustrezala hribolazcem. Če bo to prava osmerica, potem lahko rečemo, da je Andreju Hauptmanu uspelo zbrati zares najboljše kolesarje za tako traso. Povratnika v reprezentanco sta Grega Bole in Simon Špilak. Seveda pa bo vse znano jutri, ko bodo pri Kolesarski zvezi Slovenije sklicali novinarsko konferenco.

Osmerica izbranih?
Primož Roglič (LottoNL Jumbo)
Simon Špilak (Katjuša Alpecin)
Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice)
Jan Polanc (UAE Team Emirates)
Matej Mohorič (Bahrain Merida)
Grega Bole (Bahrain Merida)
Luka Pibernik (Bahrain Merida)
Domen Novak (Bahrain Merida)

Značke: Svetovno prvenstvo, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ