Jens Keukeleire: Takoj sem vedel, da sem zelo močan

Jens Keukeleire: Takoj sem vedel, da sem zelo močan
17.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Morali smo se zanašati na večje ekipe," je po zmagi v prvi etapi dirke po Sloveniji priznal junak dneva Jens Keukeleire.

"Morali smo se zanašati na večje ekipe "
Mnogi so se spraševali. Bomo v prvi etapi videli sprint glavnine? Bodo sprinterji zdržali ali popustili? Zahtevnejša trasa od predvidene, tudi spolzke ceste v zaključku, pa tudi odlično odpeljana etapa kolesarjev Orice GreenEdga.

Vse to je bilo dovolj, da se je zmage veselil Jens Keukeleire, ki je očitno že na začetku v Ljubljani potiho računal na tak razplet: »Z ekipo smo se pogovorili. Nimamo ekipe, da bi nadzirali celotno dirko, zato smo se morali zanašati na večje ekipe, ki so nadzirale potek. Morali smo biti samo v ospredju in narediti težek zaključek. Potem pa izpeljati zaključek. Vse je bilo popolno. « V zaključku je za Lampre Merido – ta je imela v prvi skupini Pibernika, Modola in Ulissija – ogromno dela opravil predvsem Matej Mohorič.

"Kolesarji Lampreja Meride so vse nadzirali "
Zdelo se je, da ima italijanska ekipa največ možnost za zmago. Nenazadnje so ob vstopu v zaključni krog nevtralizirali tudi nevaren napad Reina Taaramaeja. »V prvem krogu je napadel Rein Taaramae, vendar pa so kolesarji Lampreja Meride vse nadzirali. Ob vznožju vzpona na Markovec pa je s kolesarjem iz Bore napadel Jack Haig. Tik pred vrhom sva z Diegom Ulisiijem uspela priključiti vodilnima. Res se moram zahvaliti Haigu, ki se je povsem žrtvoval, da sem sam lahko zaključil vse skupaj, « je še priznal Keukeleire.

Sicer pa gre za Belgijca, ki je na začasnem delu v avstralski ekipi. Tako je četverica presenetila preostale zasledovalce. Skupina je na cilju zaostala za tri sekunde. Keukeleire pa je brez težav opravil z Diegom Ulissijem. »Ni bilo lahko, zagotovo ne. Res sem moral tisti vzpon odpeljati na polno. A srečo sem imel, da sem imel kolega, ki je vozil na polno do cilja. V sprintu sem vedel, da moram začeti prvi. Takoj sem vedel, da sem zelo močan. « je še dodal Belgijec.

"Zanimiv zaključek "
Priznal pa je, da etapa še zdaleč ni bila lahka: »V resnici je bil zelo zanimiv zaključek. S klancem v samem zaključku. Pa tudi celoten dan še zdaleč ni bil lahek. Vseskozi smo se vozili gor in dol. Prav zato so bili številni precej bolj utrujeni. Zadnji klanec v tem krogu je bil popoln za napad. Tako sem lahko šel do konca. «

Za nagrado bo kraljevsko etapo začel v rumeni majici. Kot vodilni v skupnem seštevku na 23. dirki po Sloveniji. Med favoriti za končno zmago pa si je rahlo prednost privozil že zmagovalec na dirki po Sloveniji Diego Ulissi. Italijan je na poti do končne zmage takrat dobil prav etapo, ki se je končala na vrhu vzpona na Golte. Torej vzpona, na katerega se bodo kolesarji podali v petek.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ