Jens Voigt kolesarstva še nima dovolj

Jens Voigt kolesarstva še nima dovolj
10.12.2014 AVTOR: D. Z.
Še sveže upokojeni Jens Voigt kolesarstva očitno še nima dovolj. Z ekipo Trek Factory Racing bo namreč še sodeloval. Najprej kot svetovalec, potem kot športni direktor.

Jens Voigt je bil dolga leta najstarejši kolesar v ekipah World Tour. Letos avgusta se je upokojil, dober mesec kasneje pa se je vrnil. A zgolj zato, da je postavil rekord v vožnji na eno uro. Njegovo rekordno znamko – dosegel jo je pri za kolesarja spoštljivih 43 letih – je kmalu zatem izboljšal Matthias Brandle.

A Voigt po 17 letih profesionalne kariere kolesarstva očitno nima dovolj. Trenutno je na skupnih pripravah ekipe Trek Factory Racing, katere član je bil v zadnji sezoni. Ti so v španskem mestu Alfas del Pi. »Prevzel bom mesto, kjer bom moral početi različne stvari. Treningi, motivacija kolesarjev. Pomoč mladim, pa tudi vloga športnega direktorja na nekaterih dirkah me čaka. Seveda šele, ko opravim potrebne tečaje, « je v izjavi za javnost zapisal Jens Voigt.

Priznal je še, da ga še vedno še kako mika, da bi se fantom na treningih pridružil kar s kolesom. »Jensovo zapuščino želimo ohraniti živo in jo pripeti tej ekipi. Želim si, da bi vsi naši kolesarji kolesarili na tak način, kot je to počel Voigt. Dirkal je na polno in vse naredil za ekipo. Na vsaki dirki, « je dejal glavni menedžer moštva Luca Guercilena. Voigt se bo v novi vlogi uradno preizkusil že na prvi dirki World Toura, torej na etapni dirki po Avstraliji - Tour Down Under.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ