Jens Voigt: Upokojenec bo podiral rekord v vožnji na eno uro

Jens Voigt: Upokojenec bo podiral rekord v vožnji na eno uro
03.09.2014 AVTOR: D. Z.
Jens Voigt je nedavno sicer napovedal upokojitev, zdaj pa je razkril, da se vrača. Poskušal bo postaviti rekord v vožnji na eno uro.

Prehitel velike šampione vožnje na čas
Najstarejši v karavani World Toura Jens Voigt se je na dirki USA Pro Challenge upokojil. A očitno je to bila nekoliko drugačna upokojitev. Zdaj se 42-letni Nemec namreč vrača. Sicer ne v kolesarsko karavano, ampak na stezo. Rad bi postavil rekord v vožnji na eno uro. V zadnjem letu so se in se še vedno s to mislijo poigravajo največjih šampioni vožnje na čas, kot so Fabian Cancellara, Tony Martin in Bradley Wiggins.

A očitno jih bo Nemec prehitel, saj je naskakovanje novega mejnika napovedal za 18. september, ko se bo preizkusil na velodromu v švicarskem Grenchenu. »Jensie tukaj. Imam pomembno novico in želim, da jo najprej slišijo navijači moštva Trek Factory Racing, « je začel Voigt in dodal, da želi popraviti rekord, ki ga ima v rokah Ondrej Sosenka, ki je v eni uri prevozil 49,7 km.

Darilo za navijače
»Zame je to velik fizični in psihični izziv. To bo velik projekt in za mnoge je moja napoved veliko presenečenje. Pred dirko Dauphine smo na velodromu v Roubaixu opravili nekatera testiranja in verjamemo, da imam realne možnosti, « je še zapisal Voigt. Voigt je še dodal, da so bili nad idejo hitro navdušeni tudi pri Treku. »Na srečo smo lahko pobrali nekaj tistega, kar se je že pripravljalo za Fabiana Cancellaro, « je še razkril Voigt:

»Na to gledam, kot na darilo mojim navijačem. Hočem jim dati razlog za smeh. Obenem pa želim to tudi dobro odpeljati. Tu ne gre za cirkuško točko. Ta disciplina je izgubila nekaj tistega čara in morda jo bo moj poskus spet obudil. Lahko postavim mejnik, ki ga bodo potem mnogi poskušali popraviti. Narediti nekakšen most. Dirkal sem proti Boardmanu, Indurainu in Sosenki. In zdaj sem dirkal proti Fabianu in njegovi generaciji. «

Obenem je priznal, da se zaveda, da bodo tudi njegov morebiten rekord tisti najboljši lahko premagali: »Lahko jim tlakujem pot. Ne delam si utvar, da bom rekord lahko obdržal, ko se bodo v to podali Fabian in ostali specialisti. A vseeno rad pomislim na to, da bom lahko vnukom pripovedoval, kaj mi je uspelo, ko jih bom imel 75, « je še zaključil Voigt.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ