Jerman 21. med mlajšimi člani

Jerman 21. med mlajšimi člani
28.08.2020 AVTOR: Uredništvo

Cestno dirko mlajših članov na evropskem prvenstvu v Plouayju je dobil Norvežan Jonas Iversby Hvideberg. Najboljši Slovenec je bil na 21. mestu Žiga Jerman.

Norvežan je v ciljnem sprintu 136,5 km dolge proge ugnal Danca Antona Charmiga, bron pa je osvojil Čeh Vojtech Repa, ki je zaostal za dve sekundi. Razgibano in zahtevno progo je v zadnjih štirih krogih otežil še dež, ki je poskrbel za kar nekaj padcev. Slovenska šesterica je taktično dobro oddelala dirko, pokrila kar nekaj pobegov, v največjem, ko je ušla skupina 20 kolesarjev, pa smo imeli Žigo Horvata (Adria Mobil). Na žalost ni zdržal ritma, glavnina ga je ujela, prav iz njegove skupine pa je na koncu ostala peterica, ki je odločala o kolajnah.

V sprintu glavnine je Žiga Jerman (Groupama FDJ) osvojil 21. mesto, Jaka Primožič (KK Kranj) pa je bil 27. Nik Čemažar (KK Kranj) je bil 59., Horvat 88., Matevž Govekar (Meblojogi Pro-Concrete) pa 94. Dirke ni končal Boštjan Murn (Adria Mobil).

Izjavi po dirki, Martin Hvastija, selektor: »Na koncu nas je zmanjkalo. Horvat je pokril odločilen beg, ampak ni imel dovolj moči, da bi ostal z najboljšimi. Tisti, ki so pobrali medalje, so bili iz njegovega bega. Jerman je v šprintu ostal zaprt na levi strani, na desni ni našel prostora. Bile so težke razmere, deževalo je. Nismo dosegli tistega, kar smo si zastavili. Kar se ostalih fantov tiče, mislim, da so izpolnili pričakovanja, Murn je bil zraven kakšen krog premalo. Razen tega odločilnega pobega, ko bi morda ob Horvatu lahko bil poleg še kdo, nismo naredili večjih taktičnih napak. Največji problem je pomanjkanje tekmovalnega ritma. Danes se je lepo videlo, da je bil spredaj tisti, ki je imel več etapnih dirk v nogah.«

Žiga Jerman: »Prva polovica dirke je bilo suho vreme, zadnje tri, štiri kroge se je pojavila ploha in na koncu je bila kar močna nevihta. Fantje so dirkali super, na začetku smo nekaj pravih pobegov pokrili. Potem smo imeli Horvata v begu skupine dvajsetih kolesarjev. Potem se je izoblikovala skupina petih kolesarjev, ki so na žalost prišli do konca. Sprint je bil kaotičen zaradi dežja, v zadnjem kilometru je bilo kar nekaj padcev. Nismo videli ničesar pred seboj. Lahko bi bilo bolje. Malo sem razočaran, kar se rezultata tiče, saj smo dobro trenirali. Še bodo priložnosti.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ