Jerman sedmi v Banjaluki, Skok osmi v Rimu

Jerman sedmi v Banjaluki, Skok osmi v Rimu
26.04.2021 AVTOR: DZ

Žiga Jerman je etapno dirko Beograd-Banjaluka končal na sedmem mestu. Anže Skok je bil osmi na prestižni preizkušnji GP Liberazione.

Najprej pa na dirki Beograd-Banjaluka. Tam je nastopala slovenska reprezentanca, ki so jo sestavljali kolesarji Meblojogija in KK Kranj ter Adria Mobil. Govorimo o štiridnevni preizkušnji, etape pa po profilu niso tako zelo zahtevne, da bi na njih prišlo do večjih selekcij. Prav zato ostaja dirka do konca zelo odprta.

Prvo etapo je dobil Justin Wolf, ki je na cilj prišel deset sekund pred glavnino. Najboljši Slovenec je bil na sedmem mestu David Per. Drugo etapo je dobil Patryk Stosz, na osmem mestu pa je bil Žiga Jerman. Najtežjo tretjo preizkušnjo je dobil Daniel Auer, tokrat se je izmed Slovencev najbolj izkazal Jaka Primožič na devetem mestu. Wolf je kljub vsemu ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Zadnjo etapo od Prijedora do Banjaluke pa je dobil Mihkel Raim, medtem ko je bil šesti Žiga Jerman. Prišlo je tudi do spremembe v skupnem seštevku. Raim je dirko dobil, pa čeprav sta imela z Wolfom isti čas. Stosz je bil tretji. Najboljši Slovenec pa na sedmem mestu Žiga Jerman, Martin Lavrič je bil deveti. Jaka Primožič 14., David Per 18. … 

V Italiji je bila na sporedu dirka za VN Liberazione v Rimu. Govorimo o 138 kilometrov dolgi krožni preizkušnji, ki jo je leta 2010 že dobil tudi Jan Tratnik, Žiga Jerman pa je bil leta 2018 drugi. Tokrat so na dirki nastopili tudi člani moštva Ljubljana Gusto Santic. Na dirki so prevladovali Italijani. Sprint za zmago je dobil Michele Gazzoli. Drugi je bil Nicolo Pencedano, tretji pa Lorenzo Quartucci. Anže Skok je kot najboljši Slovenec osvojil osmo mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ