Joaquim Rodriguez si je premislil ... odhaja v Bahrajn

Joaquim Rodriguez si je premislil ... odhaja v Bahrajn
20.10.2016 AVTOR: D. Z.
Joaquim Rodriguez je med dirko po Franciji napovedal upokojitev, zdaj pa si je premislil. Postal bo član moštva Bahrain Merida.

Med dirko po Franciji je Joaquim Rodriguez, letos še član Katjuše, napovedal konec profesionalne kariere. Potem ni nastopil niti na dirki po Španiji, a se je očitno zaradi zahtev Katjuše moral vrniti na dirki po Lombardiji. Seveda ni bil konkurenčen. Zdaj pa je prišlo sporočilo.

Rodriguez kariere ne bo končal. Podpisal je namreč pogodbo z novonastalo ekipo Bahrain Merida. V izjavi za javnost so pri ekipi sporočili, da bo Rodriguez kariero končal konec naslednjega leta, potem pa bo v sezonah 2018 in 2019 prevzel eno izmed vlog v ekipi, saj naj bi bil nekakšen mentor mladim kolesarjem.

“Moja odločitev, da zapustim kolesarstvo je bila trdna, vendar pa so mi pri Bahrain Meridi predstavili zanimiv projekt. Zagotovili so mi, da se bom pri njih počutil zelo dobro in da bom motiviran. Zato sem se odločil, da spet nadenem številko na hrbet. Še za eno leto, ” je dejal Joaquim Rodriguez, poznan tudi pod vzdevkom Purito.

Pohvali se lahko, da je dirko po Španiji kar sedemkrat končal med najboljšo desterico. Enkrat je bil drugi, dvakrat tretji. Tour je leta 2013 končal na tretjem mestu, dvakrat, je bil sedmi. Na Giru je bil drugi in četrti. Leta 2009 je bil tretji na svetovnem prvenstvu, leta 2013 pa drugi. Dvakrat je dobil dirko po Lombardiji, enkrat pa Valonsko puščico. Na španski Vuelti je dobil devet etap, na Giru dve in na Touru tri. Ekipi bo vsekakor prinesel prepotrebne World Tour točke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ