Joaquim Rodriguez vendarle končuje kariero

Joaquim Rodriguez vendarle končuje kariero
09.12.2016 AVTOR: D. Z.
Očitno je te sage konec. Joaquim Rodriguez je zdaj sporočil, da ga v sezoni 2017 ne bo več v kolesarski karavani.

Odločen, da se ne vrne
Joaquim Rodriguez je konec kariere napovedal že med dirko po Franciji, potem pa si je vzel več časa za premislek. Podpisal je pogodbo z novoustanovljenim moštvom Bahrain Merida.

A že takrat poudaril, da so mu pri ekipi ponudili možnost, da pri njih lahko nadaljuje kariero kolesarja ali pa jim pomaga kot član osebja. Po dolgem razmisleku se je zdaj Rodriguez očitno vendarle odločil. »Potem, ko sem si vzel dovolj časa za razmislek, potem ko sem se poskušal vrniti v to delovno rutino sem spoznal, da zame to ni več mogoče. S pomočjo družine in prijateljev sem se odločil, da se na dirke najvišje ravni ne vrnem, « je v uradni izjavi za javnost dejal Joaquim Rodriguez.

Ostaja član Bahrain Meride
»Rad bi se zahvalil vsem, ki so me pri tem poskusu povratka podpirali. Zares ste otežili mojo odločitev, vendar menim, da je bolje, če se ne vrnem, saj ne vem, če bi spet lahko nastopal na najvišji ravni in bil konkurenčen, « je še dodal Španec.

Priznal je, da je to želel objaviti še pred začetkom sezone, saj si zdaj vso pozornost zaslužijo aktivni kolesarji, ne on. Obenem je poudaril, da bo sodeloval z ekipo. Izkušnje bo prenašal na mlajše kolesarje. Obenem naj bi sodeloval tudi pri promociji Bahrajna. »Po 17-letni karieri upam, da bom lahko dobro opravljal novo vlogo in bom ostal v stiku s kolesarskimi navijači. Kot pa sem že rekel na Touru. Hvala, kolesarstvo. Vedno si in boš najboljša stvar, ki se mi je zgodila v mojem življenju. Hvala vsem. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ