Joaquim Rodriguez: Očitno še ni bil moj čas

Joaquim Rodriguez: Očitno še ni bil moj čas
28.10.2016 AVTOR: D. Z.
S solzami v očeh je med dirko po Franciji napovedal slovo. Zdaj pa se že vrača. V dresu Bahrain Meride. Govorimo o Joaquimu Rodriguezu.

Zaključiti je želel na drugačen način
“Nisem bil zadovoljen. To ni film, ki sem si ga predstavljal. Bil sem že prepričan, da je prišel čas za slovo, a potem se zadnje dirke niso razpletale po mojih željah, ” je priznal Joaquim Rodriguez. Govorimo o enem izmed boljših kolesarjev za zahtevne etapne dirke.

Pa tudi za zahtevne enodnevne klasike. Pravi hribolazec. Rodriguez sicer ni uspel dobiti niti ene tritedenske dirke, bil pa je med najboljšimi tremi na vseh treh. Letos je po nastopu na Touru vse stavil še na olimpijske igre, a se mu tam vse ni izšlo po načrtih. “Noge niso bile prave, ” je potrdil Rodriguez. Potem pa je povsem izven forme nastopil še na dirki po Lombardiji:

Želel končati na višku moči
“Dirko sem dobil že dvakrat, letos pa sem jo zapustil, ne da bi pustil pečat. Želel sem končati v najboljši formi. Na kakšni izmed pomembnih dirk. Podobno, kot je to naredil Fabian Cancellara na olimpijskih igrah. Ampak, tako se pač ni izšlo. Zato sem se odločil, da se vrnem in nadaljujem.

In nadaljeval bo v moštvu Bahrain Merida. Očitno so ga prav oni prepričali, da nadaljuje. Zakaj? “Zato, ker so me, preden so mi ponudili pogdobo, vprašali, kaj hočem početi? Zanimali so se zame, me vpletli. Čutil sem, da me cenijo. Spoznal sem, da me želijo zaradi mojega imena, zaradi izkušenj, ki jih lahko prenesem na mlade, saj me v tem okolju vsi poznajo in me tudi cenijo. ” In prav zato Rodriguez ne čuti posebnega pritiska ali stresa.

Želi ostati v kolesarstvu
Z resnimi pripravami še ni začel, tudi ciljev si še ni postavil. Trenutno ogromno časa preživi na gorskem kolesu. “Vseskozi sem razmišljal kot kolesar. Prepričan sem bil, da bom končal kariero, v mesecu in pol pa se je vse spremenilo. Morda je bila to prevelika spremembav določenem trenutku. Morda pa vendarle še ni prišel moj čas. Nisem pa bil zadovoljen s tem, kako sem zaključil, ” je še pojasnil Rodriguez.

A tudi on bo prej ali slej moral končati kariero. “Želim ostati v kolesarskem svetu. Morda bom postal ambasador podjetja, kot je Merida ali pa Bahrajna. Sebe ne vidim v vlogi športnega direktorja ali menedžerja, ampak v vlogi nekoga, ki je blizu kolesarjem. Tisti, ki jim bo delil nasvete, jih učil, kar sem se sam naučil na dirkah, ki so nenzadnje moje življenje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ