Joe Dombrowski dobil dirko v Utahu

Joe Dombrowski dobil dirko v Utahu
10.08.2015 AVTOR: D. Z.
Joe Dombrowski se po dveh težkih letih vrača med najboljše. V Utahu v zadnji etapi aktiven tudi Jani Brajkovič.
Dirka po Utahu se je končala s še kako zahtevno in zanimivo sedmo etapo s startom in ciljem v Park Cityju. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Joe Dombrowski, ki je pred etapo imel 50 sekund prednosti pred Michaelom Woodsom in dobro minuto pred Franckom Schleckom in Christopherjem Hornerjem. Kolesarji so morali premagati dva vzpona.

Najprej vzpon druge kategorije na Wolf Creek Ranch, pred spustom v cilj pa še prelaz ekstra kategorije Empire. Po pričakovanjih je prišlo do ubežne skupine, medtem ko so v glavnini ritem narekovali člani Cannondale Garmina, za katere letos vozi Dombrowski. Na prej omenjenem vzponu druge kategorije se je med te ubežnike poskušal preseliti tudi Jani Brajkovič, ki je po odstopu Jureta Kocjana še edini Slovenec na dirki.

Brajkovič je sicer napadel in na vrhu vzpona zaostajal zgolj za dobro minuto, vendar pa mu podvig ni uspel in glavnina ga je potem tudi ujela. V ospredju je dobrih 30 km pred ciljem napadel Brajkovičev klubski kolega pri moštvu UnitedHealthCare Tanner Putt, ki se je tako lahko dokazoval pred domačimi navijači, saj prihaja prav iz Park Citya. Dobrih 20 km pred ciljem je imel več kot minuto naskoka pred prvo zasledovalno skupino, glavnina je zaostajala za skoraj tri minute.

Pred kolesarji pa je bil še vzpon ekstra kategorije. Putt ga je tudi začel kot prvi ujeli pa so ga 15 km pred ciljem, medtem ko se je tudi v glavnini hitro naredila selekcija in Dombrowski je ostal obkrožen s preostalimi favoriti za končno zmago. Ti so sicer napadali, a 24-letnega Američana niso uspeli zlomiti. Ta skupina je hitro ujela preostale ubežnike. Le Britton je še vztrajal v ospredju, a tudi njegov poskus je bil obsojen na neuspeh.

Dombrowski je imel tudi na najstrmejših odsekih vse pod nadzorom. Še najbolj aktiven je bil Natnael Berhane, a za dodatno selekcijo ni mogel poskrbeti. V zadnjih kilometrih - potem ko so Brittona ujeli - sta napadla še Bookwalter in Lachlan Norris. Ta dva sta se v sprintu tudi udarila za zmago, ki je pripadla Norrisu. Tretje mesto je v sprintu sedmerice kolesarjev pripadlo Natnaelu Berhaneju.

Končne zmage se je veselil Joe Dombrowski. Michael Woods je obdržal drugo mesto, na tretje pa se je prav po zaslugi pobega in odbitnih sekund povzpel Brent Bookwalther. Frank Schleck je padel na končno četrto mesto, peti je bil Chris Horner. Sledili so Horner, Berhane, Martinez, Squire, Morton … Jani Brajkovič je dirko končal na 14. mestu. Zaostal je za štiri minute in 29 sekund.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ