Johanssonova zmagovalka v Nemčiji, Ritterjeva končala kot 8.

Johanssonova zmagovalka v Nemčiji, Ritterjeva končala kot 8.
25.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Kolesarke BTC-ja so z dvema uvrstitvama v deseterico in etapno zmago končale dirko Thuringen Rundfahrt v Nemčiji.

Uvr.  Ekipa Skupen čas
 1  Orica - AIS 59:23:18
 2  Team TIBCO -SVB 3:32
 3  Velocio- SRAM 4:02
 4  BTC City Ljubljana 4:13
 5  United States 9:32
 6  Maxx-Solar Women Cycling Team 10:41
 7  Netherlands 16:20
 8  Parkhotel Valkenburg 17:57
 9  Bigla Pro Cycling Team 22:14
10  Hitec Products 23:50

V šesti etapi ženske dirke Thuringen Rundfahrt v Nemčiji so kolesarke čakali krogi v mestu Schleiz v skupni dolžini 130 kilometrov. Do večjih pretresov v skupnem seštevku dirke ni prišlo, je pa zmago po samostojni akciji v zaključku vknjižila Američanka Katie Hall.

Kolesarka United HealthCarea je le za sekundo ugnala Amando Spratt, tretja pa je bila Amy Pieters, ki je dobila šprint glavnine. V njej so bile tudi vse tri najboljše kolesarke ekipe BTC City Ljubljana - Eugenia Bujak, Martina Ritter in Polona Batagelj. Bujakova je pred zadnjo etapo držala sedmo mesto v skupnem seštevku.

Za zaključek dirke so se kolesarke pomerile še na slabih 100 kilometrov dolgi progi v okolici mesta Greiz. Šlo je za zahtevno etapo z zaključkom navkreber, v kateri se je najbolje znašla Kanadčanka Karol-Ann Canuel. Vodilna Lisa Brennauer je v cilj prišla v skupini, ki je za zmagovalko zaostala minuto in 26 sekund in izgubila vodstvo v skupnem seštevku. 

Zmagovalka dirke je postala Švedinja Emma Johansson, ki je le za 10 sekund ugnala drugo Canuelovo. Pred etapo vodilna Brennauerjeva je zdrsnila na 5. mesto.

V skupini z Nemko sta bili tudi Polona Batagelj in Martina Ritter, Eugenia Bujak pa je zaostala še minuto in pol več. V skupnem seštevku je bila tako najboljša kolesarka slovenske ekipe Avstrijka Ritterjeva na 8. mestu, za Johanssonovo je zaostala tri minute in deset sekund. Eugenia Bujak je končala kot 10., Polona Batagelj pa tik za njo. 

Do cilja je pripeljala tudi Olena Pavlukhina, ki je zasedla končno 27. mesto, Urša Pintar pa je bila 66. Med ekipami so BTC-jevke zasedle četrto mesto. Dirka bo slovenskim ljubiteljem ženskega kolesarstva ostala v spominu, saj je Eugenia Bujak v drugi etapi vknjižila prvo zmago za ekipo BTC-ja na dirkah druge kategorije. Jutri se bodo pomerile še na ženskem Touru - dirki Le Course.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ