John Degenkolb preprosto najmočnejši

John Degenkolb preprosto najmočnejši
10.09.2014 AVTOR: D. Z.
John Degenkolb je dobil 17. etapo na dirki po Španiji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Alberto Contador ostaja v rdeči majici.

Po drugem in obenem zadnjem dnevu počitka na dirki po Španiji je kolesarje čakala nekoliko lažja 17. etapa. Kategoriziranih gorskih ciljev ni bilo na sporedu, a trasa je bila vseeno razgibana. Kljub temu so sprinterji upali na eno izmed zadnjih priložnosti.

Trije kolesarji etape niso začeli. To so bili Haimar Zubeldia, Christian Knees in pred začetkom dirke eden izmed favoritov Rigoberto Uran. Kasneje je odstopil Tanel Kangert. Start je gostilo mesto Ortiguera, cilj pa je bil v A Coruni. Etapa je bila dolga 190 kilometro, zaznamovalo pa jo je pet ubežnikov.

To so bili Rohan Dennis, Llu ís Guillermo Mas, Bob Jungels, Elia Favilli in Daniel Teklehaimanot. Zdelo se je, da nimajo prav veliko možnosti za uspeh, saj so v ozadju ritem dolgo narekovali člani Giant Shimana, ki so hoteli pripraviti teren za četrto zmago nosilca zelene majice Johna Degenkolba. Potem so jim na pomoč priskočili še člani Orice GreenEdga.

Med ubežniki je najprej popustil Mas, deset kilometrov pred ciljem pa je četverica imela samo še dobrih 50 sekund prednosti. Takrat je napadel Rohan Dennis. Član moštva BMC je poskrbel, da je odpadel še član moštva MTN Qhubeka Teklehaimanot. Dennisu sta sledila še Jungels, ki je izvedel protinapad, in Favilli. Tudi Favilli je napadel dobrih pet kilometrov pred ciljem.

Prav zadnjih deset kilometrov je bilo zelo razgibanih. Delno je pot potekala po granitnih kockah in tak teren so poskušali izkoristiti člani moštva Sky, ki so, takoj ko je v glavnini prišlo do napadov, pričeli narekovati oster ritem. Glavnina se je raztegnila, medtem ko so imeli trije ubežniki tri kilometre do cilja samo še šest sekund prednosti. Tik za pomočniki Christopherja Frooma se je držal prav John Degenkolb, ki je tako bil v odličnem položaju.

V zadnji kilometer sta le nekaj metrov pred glavnino vstopila Favilli in Dennis. V ozadju pravega vlaka ni bilo, vendar pa ju je glavnina vseeno uspela ujeti. Sledil je sprint, v katerem sprinterji niso imeli pravih pomočnikov. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja pa je imel največ moči prav John Degenkolb, ki je tako potrdil, da je na letošnji Vuelti najboljši sprinter. Michael Matthews je bil drugi, tretji pa Fabian Cancellara.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ