John Degenkolb v kaotičnem sprintu drugič zapored

John Degenkolb v kaotičnem sprintu drugič zapored
27.08.2014 AVTOR: D. Z.
Vuelta. John Degenkolb je dobil še drugo etapo zapored. Michael Matthews obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Španiji je za kolesji že peta etapa. Tudi tokrat so se morali kolesarji boriti s hudo vročino. Etapa pa se je začela v kraju Priego de Cordoba. Cilj je po 180 kilometrih gostila Ronda. Okrog 15 kilometrov pred ciljem je bil na sporedu edini gorski cilj na Puerto el Saltillo, ki so ga organizatorji označili za vzpon tretje kategorije.

V pobeg sta se podala Pim Ligthart in Tony Martin. Ko sta si privozila nekaj več kot dve minuti in pol prednosti, je imel Martin težave s kolesom in je počakal glavnino. Ligthart je nadaljeval sam. Pred letečim ciljem, ki kolesarjem nudi bonifikacijske sekunde, je skupaj s klubskim kolegom Kneesom napadel Chris Froome, ki si je z drugim mestom prislužil dve bonifikacijski sekundi.

V zadnjih 40 km je pričel pihati še močan veter in to so hoteli izkoristiti kolesarji Tinkoff Saxa. Narekovali oster ritem in v to past so se med drugimi ujeli tudi Julian Arredondo, Ryder Hesjedal in Dan Martin. Slednji se je vrnil v skupino z najboljšimi, ostala dva pa sta izgubila dragocene minute.

Do vznožja vzpona je bila razlika med skupino s favoriti in skupino s tistimi, ki so stik izgubili v vožnji na veter že več kot minuto. Na vzponu je bilo upov za zasledovalce konec, do večjih razlik v ospredju pa ni prišlo. Skupina je ujela Ligtharta in obetal se je sprint skupine, v kateri so bili še vedno nekateri sprinterji.

V zadnji kilometer so kot prvi vstopili člani moštva BMC, ki so pripravljali teren za Philippa Gilberta. A tudi Belgijcu ni uspelo. Sledil je sprint očitno najhitrejših dveh kolesarjev v takih zaključkih. John Degenkolb je bil spet najmočnejši. Za drugo zmago zapored. Drugi je bil Nacer Bouhanni. Moreno Hofland je bil tretji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Michael Matthews je obdržal rdečo majico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ