John Degenkolb: Trije meseci prisilnega počitka in slovo klasikam?

John Degenkolb: Trije meseci prisilnega počitka in slovo klasikam?
26.01.2016 AVTOR: D. Z.
Johna Degenkolba na dirkah ne bomo videli vsaj še tri mesece. Tako pravi kirurg, ki je operiral Degenkolbov prst na levi roki.

John Degenkolb je bil vpleten v nesrečo šestih kolesarjev Giant Alpecina na pripravah v Španiji. O tem smo že poročali, tudi o tem, kako je prišlo do nesreče, in kdo jo je povzročil. John Degenkolb in Chad Haga naj bi jo najhuje odnesla. Še posebej prvi zvezdnik Giant Alpecina Degenkolb, ki je lani dobil dve pomladanskih klasiki – najprej Milano-Sanremo, potem pa še Pariz-Roubaix.

Degenkolb si je ob padcu poškodoval roko, nogo in predvsem kazalec na levi roki. Po nekaterih informacijah najza ta prst ne bi bilo več rešitve. Rekonstrukcijo prsta pa je opravil priznani kirurg Pedro Cavadas. Po triurni operaciji amputacija prsta ni bila potrebna, je pa kirurg dejal: »V teoriji bi se lahko vrnil v roku treh mesecev. Ker pa njegovo običajno življenje pomeni, da tekmuje na najvišji ravni, bo rehabilitacija potekala dlje kot pri ostalih pacientih. «

Degenkolb naj bi kmalu tudi zapustil bolnišnico Manises in se bo tako vrnil domov v Nemčijo. Za zdaj tako velja, da bo moral Degenkolb izpustiti prav vse njemu najljubše klasike in tudi na prej omenjenih dirkah  ne bo mogel braniti zmag. Na operacijo pa še čaka Chad Haga, ki naj bi utrpel poškodbe prsnega koša, vratu, brade in obraza. V nesrečo so bili vpleteni še Warren Barguil, Ramon Sinkeldam, Max Walscheid in Fredrik Ludvigsson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ