Johnny Hoogerland se po točno 2300 dneh vrača na dirke UCI ravni

Johnny Hoogerland se po točno 2300 dneh vrača na dirke UCI ravni
27.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: PCS

V Dubaju je tekmovalna kolesarska scena vedno bolj zanimiva, tudi za slovenske kolesarje. Danes se začenja Tour of Sharjah, kjer bosta na štartu Grega Bole in Matej Drinovec, pa tudi Johnny Hoogerland.

Johnny Hoogerland je slovito ime, nosilec pikčaste majice z dirke po Franciji, ki ga v zadnjih letih spremljamo predvsem na amaterskih maratonih v Sloveniji in okolici. Živi namreč v Avstriji, ob Vrbskem jezeru. 

Lani ga je konec leta Grega Bole povabil v ekipo za maraton (z zelo dobrim nagradnim skladom) v Dubaju, očitno pa se sodelovanje Hoogerlanda z ekipo Shabab Al Ahli Cycling Team takrat še ni zaključilo.

Hoogerland bo danes na štartu dirke Tour of Sharjah, tako da se po natanko 2300 dneh vrača na dirke UCI ravni. Pojasnil je, kako je do odločitve prišlo: “Grega me je poklical lani za granfondo v Dubaju, še vedno sva zelo dobra prijatelja. Takrat me je povabil tudi, da bi bil v ekipi z njim za Tour of Sharjah. Hitro sem se posvetoval z ženo, ki me je spodbujala, da naj izkoristim priložnost, tako da sem prišel za teden dni sem v Dubaj, da poizkusim še nekaj novega. Mislim, da bo zabavno!”

V "prvi deseterici" tudi Valjavec

Hoogerland sicer pravi, da ne načrtuje tekmovalne reaktivacije in da se bo po dirki vrnil v Avstrijo. Z 2300 pretečenimi dnevi od zadnjega nastopa na kategorizirani dirki je v prvi deseterici, največ časa med dvema nastopoma pa je preteklo pri Belgijcu Ludu Delacroixu, in sicer kar 6617 dni. 

Na tem seznamu je tudi Tadej Valjavec, ki je na nov nastop na UCI dirkah čakal kar 1685 dni. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ