Jon Božič v Franciji najboljši na gorskih ciljih

Jon Božič v Franciji najboljši na gorskih ciljih
07.04.2017 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil na dirki druge kategorije Circuit des Ardennes International. Jon Božič v Franciji do majice za najboljšega na gorskih ciljih.

V Franciji v kolesarskem svetu sicer vlada mrzlica pred veliko klasiko Pariz-Roubaix, a prav v Franciji se je začela tudi etapna dirka druge kategorije Circuit des Ardennes International.

Na tej preizkušnji nastopajo tudi kolesarji Adrie Mobila, ki so že v prvi izmed treh etap opozorili nase. Acy Romance je gostil start in cilj 185 kilometrov dolge etape. Tokrat je Jon Božič sodeloval v pobegu dneva in je osvojil največ točk na gorskih ciljih.

»Na dvajsetem kilometru smo pobegnili štirje kolesarji. Pobeg sem načrtoval že dan pred dirko, saj sem si želel gorske majice. Zadovoljen sem, da se je etapa odvijala po mojih željah in mi je uspel načrtovani beg. Majico bom poskusil obdržati do konca, « je v uradni izjavi za javnost dejal Božič. Sicer pa so imeli kolesarji Adrie Mobila kar precej nesreče. Žiga Horvat in Radoslav Rogina sta padla in se lažje poškodovala.

V boju za pozicije se je nekaj kilometrov pred ciljem znašel tudi Dušan Rajović, a je organizator vodilne kolesarje speljal na napačno cesto in tako je tudi Rajović izgubil možnost za visoko uvrstitev. V sprintu se je po dobrih štirih urah in pol dirkanja zmage veselil Markus Hoelgaard, ki je premagal klubskega kolego pri moštvu Joker Icopal Kristofferja Skjerpinga. Tretji je bil Markus Eibegger. Radoslav Rogina je zasedel 13. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ