Jonas Vingegaard: Premalo kronometra

Jonas Vingegaard: Premalo kronometra
30.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Medtem ko so nekateri kolesarji svoje mnenje o trasi dirke po Franciji lahko podali takoj, je Jonas Vingegaard vse skupaj spremljal iz Singapurja.

Jonas Vingegaard se je skupaj s še nekaterimi zvezdami svetovnega kolesarstva - med njimi tudi Chris Froome in Alejandro Valverde - mudil na promocijskem kriteriju v Singapurju, ki ga organizira agencija ASO. Ta kriterij je tudi dobil. Še predtem pa je stopil pred medije in govoril tudi o trasi prihajajoče dirke po Franciji.

Tam želi braniti rumeno majico. "Na žalost nisem mogel biti na predstavitvi, a menim, da je to dobra trasa. Vse je zajteo. Dolgi klanci so, le kilometrov v vožnji na čas ni veliko. A zdi se, da je trasa dobra. Rad bi imel več kronometrov. Če je kronometer ob koncu dirke, potem mi to ustreza. Seveda bi bilo lepo, če bi tega bilo več, vendar pa je, kar je." To je bil prvi odziv Jonasa Vingegaarda na razkrito traso Toura 2023.

V teh dneh se je mudil najprej na dopustu na Maldivih, kjer je bil z družino, potem pa je prišel v Singapur. Sicer so se pojavila ugibanja, če bo naslednje leto razje izbral nastop na dirki po Italiji, predvsem pa so pri Jumbo Vismi izpostavili, da se želijo najprej pogovoriti z največjimi zvezdniki in potem določiti program. Sem spadata še vsaj Primož Roglič in Wout Van Aert. Dirka po Italiji je za mnoge zanimiva, ker bodo na sporedu kar trije kronometri v skupni dolžini 70 kilometrov.

"O tem še nismo govorili. Vse je še mogoče. Morda bo Tour, morda Giro. Ne vem. Moja želja je nastop na dirki po Franciji, a če pri ekipi razmišljajo drugače, potem je, kar je." Pri ekipi so potrdili, da bodo končne odločitve sprejeli na decembrskih skupnih pripravah. Sicer pa bi bilo kar veliko presenečenje, če Vingegaard ne bi branil zmage na Touru, je pa najbrž večje vprašanje, na kateri dirki želi v najboljši možni formi nastopiti Primož Roglič.

"Mislim, da sva na Touru pokazala, kako zelo dobro lahko sodelujeva," je dejal Vingegaard. In, če se zdi, da bo Danec vse stavil na Tour, pa je vendarle dodal: "V karieri si želim dobiti vse tri tritedenske dirke. Naslednje leto še ne nameravam v isti sezoni nastopiti na Giru in Touru, a morda pa bom v prihodnosti." Med aktivnimi kolesarji se lahko s takim poddvigom pohvali samo še Chris Froome. Vincenzo Nibali, ki je ravno tako dobil vse tri tritedenske dirke pa je oziroma bo letos končal kariero.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ