Jonasove poškodbe resnejše in Tadejevo sporočilo

Jonasove poškodbe resnejše in Tadejevo sporočilo
05.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Včeraj smo že poročali o poškodbah kolesarjev, ki so padli na dirki po Baskiji. Precej huje, kot je bilo sprva zapisano jo je skupil Jonas Vingegaard. Oglasil se je Tadej Pogačar.

Včerajšnji padec na dirki po Baskiji še vedno zelo odmeva. Mnogi so se oglasili in podali svoje mnenje. Včeraj zvečer so tudi iz Visme Lease a Bike sporočili, da si je Jonas Vingegaard poškodoval nekaj reber in ključnico, kar bi pomenilo, da bi se po vsej verjetnosti lahko kmalu vrnil na kolo in nadaljeval priprave na dirko po Franciji.

Danes pa so iz nizozemske ekipe dopolnili poročilo o zdravstvenem stanju Jonasa Vingegaarda. Gre za precej več poškodb: “Dodatni pregledi v bolnišnici so pokazali, da je Jonas utrpel tudi udarec v pljuča in pnevmotoraks.” O pnevmotoraksu govorilo, ko začne zrad zaradi prebite popljučnice iz pljuč uhajati v prsno votlino. Zdravljenje lahko traja tudi do tri mesece in zdaj je vprašanje, če bo Vingegaard letos lahko branil zmago na dirki po Franciji.

Po padcu se je prek družabnih omrežij oglasil tudi Tadej Pogačar, ki je zapisal: “Padci so nekaj, kar v kolesarstvu nočemo videti. Na žalost smo danes videli zelo hud padec. Klubskemu kolegu Jayu in ostalim kolesarjem v karavani želim čim hitrejše okrevanje po tako hudem padcu.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ