Jubilejni 40. Maraton Franja pripadel Johnnyju Hoogerlandu

Jubilejni 40. Maraton Franja pripadel Johnnyju Hoogerlandu
14.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Maraton Franja

Sončna junijska nedelja je poskrbela za izjemno kuliso na 40. Maratonu Franja, ki je bil tokrat združen s spektaklom dirke po Sloveniji. Na 156 kilometrov dolgem velikem maratonu je bil najhitrejši Johnny Hoogerland, na mali Franji pa Tadej Aleš.

Johnnyja Hoogerlanda poznamo še iz časov dirkanja na najvišjem nivoju, na dirki po Franciji je nosil pikčasto majico, poznan pa je tudi po izjemno grdem padcu v bodečo žico na ograji na dirki po Franciji, ki ga je zakrivil trk z avtomobilom.

Leta 2016 je Hoogerland končal tekmovalno kariero, a je očitno še lačen zmag. Na velikem maratonu je bil del ubežne trojice, v kateri sta bila še nekdanji kolesar Ljubljane Gusto Santic Matic Grošelj, ki je lani končal športno pot, in Gregor Tekavec.

Odločal je šprint v BTC-ju, v katerem je bil najhitrejši Hoogerland, drugi Grošelj, tretji pa Tekavec. Na mali Franji (97 km) je prav tako odločil šprint ubežnikov, dobil ga je član Koloke Tadej Aleš, ki je premagal dvakratnega zmagovalca malega maratona Matica Plaznika.

V ženski kategoriji je na velikem maratonu slavila Britanka Matea Deliu, druga pa je bila domačinka Katarina Novak. Tretje mesto na zmagovalnem odru je zasedla Nina Pugelj. Na malem maratonu je slavila domačinka Milena Felici pred Italijanko Eleno Pancari in Martino Erjavec.

Tudi letos je maraton Franja še potekal v znamenju koronavirusa, manjkal je denimo prireditveni šotor, vsi udeleženci so morali predložiti potrdilo o cepljenju ali o negativnem testu na koronavirus, kar se je poznalo tudi na udeležbi. V soboto in nedeljo skupaj je kolesarilo okrog 4000 kolesarjev, na velikem maratonu 900, na malem maratonu pa po navedbah prirediteljev okrog 1300 kolesarjev.

So pa letos gledalci ob celotni trasi pripravili izjemno kuliso, bilo jih je precej več kot v minulih letih, za kar je "kriva" tudi dirka po Sloveniji, pa tudi navdušenje nad kolesarstvom, ki je v Sloveniji vsako leto večje.

Vse letošnje rezultate najdete tukaj - https://franja.org/rezultati-2021.html.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ