"Julian je lahko naš novi Sagan" - pri TotalEnergiesu Alaphilippa čakajo odprta vrata

"Julian je lahko naš novi Sagan" - pri TotalEnergiesu Alaphilippa čakajo odprta vrata
28.02.2024 AVTOR: G. N., foto: Sirotti

Šef Soudal-QuickStepa Patrick Lefevre je z izjavami glede Juliana Alaphilippa razburil kolesarsko javnost, francoski zvezdnik pa v primeru odhoda že ima novega snubca.

Po dveh zaporednih naslovih svetovnega prvaka v leti 2020 in 2021 so rezultati Juliana Alaphilippa nekoliko upadli, tudi zaradi obilice smole s padci. Patrick Lefevre, vodja ekipe Soudal-QuickStep, z njimi ima Alaphilippe (donosno) pogodbo do konca aktualne sezone, je prepričan, da se Alaphilippe ne posveča dovolj kolesarstvu, da tudi zaradi partnerke Marion Rousse živi preveč razuzdano življenje s prevelikimi količinami alkohola in da zato ne dosega rezultatov, ki jih od njega pričakuje.

Alaphilippe in Lefevre sta že več kot leto dni na bojni nogi, Marion Rousse je Belgijcu odgovorila, da naj pusti zasebno življenje zvezdnika pri miru in pokaže nekaj uglajenosti, sloga in spoštovanja. Vse kaže, da se bosta poti Francoza in Soudal-QuickStepa po koncu sezone razšli, nov snubec pa že čaka na Alaphilppa.

Vodja ekipe TotalEnergies Jean-Rene Bernaudeau ga vabi v svojo sredino kot novega Petra Sagana: "Juliana pri nas čaka mesto, vrata so mu odprta. Želimo se spet osredotočiti na francoske zvezdnike. Lahko je naš novi Peter Sagan, ki bo vodil nov val talentiranih mladih kolesarjev v naši ekipi. Imel bi vlogo vodje, ker je vzor mnogim mladim."

Sagan v dresu francoske ekipe z licenco Pro ni blestel, a je vseeno prinesel ogromno, zatrjuje Bernaudeau: "Večino plače si je Peter pokril sam, je izjemen kolesar in človek, ki je v našo ekipo prinesel znanje in mentaliteto, ki smo jo potrebovali. Naučil nas je ogromno, z njim skupaj smo zrasli, enako kot z Nikijem Terpstro in Edvaldom Boasson Hagnom. Zdaj pa je čas, da se osredotočimo na Francoze."

Bernaudea je še enkrat potrdil, da ga mesto v svetovni seriji ne zanima, da pa se želi utrditi na prvih dveh mestih v seriji Pro in dobiti povabila za vse večje dirke, hkrati pa ohraniti manjši tekmovalni kader in manj naporen koledar dirk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ