Julie Bresset: Mlada zvezdnica z zlomljeno ključnico

Julie Bresset: Mlada zvezdnica z zlomljeno ključnico
16.04.2013 AVTOR: D. Z.
Praktično nepremagljiva kolesarka v olimpijskem krosu Julie Bresset je na dirki v Nemčiji padla in si poškodovala ključnico.

Za Julie Bresset je zares neverjetna sezona 2012, saj je v olimpijskem krosu osvojila naslov olimpijske prvakinje, slab mesec kasneje pa še naslov svetovne prvakinje med elito. Te dni je bila mlada Francozinja v Nemčiji, natančneje v Munsingenu.

Nastopila je na eni izmed dirk za nemški pokal, a ta nastop se ji ni ravno najbolje posrečil. 23-letna članica moštva BH SR Suntour je kmalu po startu, na odseku s tlakovano cesto pri visoki hitrosti padla, z njo pa še štiri kolesarke.

Bressetova je bila edina, ki po tem padcu z dirko ni nadaljevala, saj si je poškodovala ključnico. Prve preiskave v Nemčiji niso pokazale, da gre za zlom ključnice, nadaljnje preiskave ob vrnitvi Bressetove v Francijo, pa naj bi pokazale, da si je mlada šampionka ključnico zlomila. Zaenkrat še ni jasno, ali bo morala prestati operacijo.

Niti ni jasno, kdaj se bo Julie Bresset lahko vrnila na dirke. Prva dirka za svetovni pokal bo na sporedu v sredini maja v nemškem Albstadtu, kjer naj bi nastopila tudi zvezdnica cestnega kolesarstva, ciklokrosa in velodromskega kolesarstva Marianne Vos.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ