"Julija je ženski Tour nemogoče izpeljati"

"Julija je ženski Tour nemogoče izpeljati"
08.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tour de France za ženske. Kdaj, če sploh. Kako dolg? Marsikaj se govori, a Christian Prudhomme, direktor dirke po Franciji ni naklonjen ženskemu Touru v sklopu moškega.

Predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient je že pred časom pozval agencijo ASO – ta se med drugim ukvarja tudi z organizacijo dirke po Franciji – naj izpelje tudi žensko različico dirke po Franciji. Seveda vsako leto že organizirajo La Course, a predsednik želi, da to preizkušnjo, ki je kdaj enodnevna, kdaj pa dvodnevna podaljšajo na deset dni.

"Preprosto, ker ne vemo, kako bi tak projekt izpeljali med samim Tourom."



»Ne bi vedel, kako bi lahko med Tourom organiziral še drugi dogodek. Ne znamo, niti ne bi v nobenem primeru dobili dovoljenja za kaj takega, ker je to nemogoče izpeljati,« je dejal direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme: »Organiziramo še mnogo drugih tekmovanj in želimo razvijati tudi žensko kolesarstvo, vendar pa je odgovor ne. Preprosto, ker ne vemo, kako bi tak projekt izpeljali med samim Tourom.« Organizatorje Tour so ostro kritizirali tudi zato, ker bo letošnja dirka La Course potekala povsem ločeno od moškega Toura. Izpeljali jo bodo 23. julija v Pauju, medtem ko bodo kolesarji na Touru tisti dan v Nimesu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ