Jumbo Visma pohitela in razkrila imena za Tour

Jumbo Visma pohitela in razkrila imena za Tour
22.06.2022 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Zdaj je znano, kdo bo ob Primožu Rogliču še nastopal na bližajoči se dirki po Franciji. Velikih presenečenj ni. Manjka Rohan Dennis.

1. julija se bo začela dirka po Franciji, na kateri bo Tadej Pogačar branil lansko in predlansko zmago. Glavni tekmec Pogačarju in moštvu UAE bo skoraj zagotovo Jumbo Visma. V boj za skupni seštevek bo poslala Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda.

Oba so zdaj pri ekipi tudi potrdili. Seveda bo na startu tudi Wout Van Aert. Ti trije kolesarji bodo tudi glavni aduti ekipe. Pridružili se jim bodo še Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck in Christophe Laporte. Manjka vsekako Rohan Dennis, ki pa je moral zaradi težaav s koronavirusom v ekipi odstopiti tudi z dirke po Švici. Zaradi zdravstvenih težav je izpustil dirko po Dofineji. Manjkata tudi Mike Teunissen in Robert Gesink.

"Imamo različne cilje, zato smo izbrali kolesarje, ki so najboljši na različnih terenih. Naše kapetane moramo varno pripeljati skozi prvi teden, obenem pa moramo biti dovolj močni v gorah, da bomo tekmecem otežili dirkanje," je med drugim dejal športni direktor Merijn Zeeman: "Tudi Wout si zasluži več pomoči v njegovem lovu na etapne zmage in lovu na zeleno majico. Ta ekipa je v formi in po našem mnenju sposobna uresničiti naše cilje na najboljši možni način."

Jumbo Visma za Tour 2022: Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Wout Van Aert, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss in Nathan van Hooydonck.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ