Jumbo Visma predstavila hitrejši dres za kronometer (VIDEO)

Jumbo Visma predstavila hitrejši dres za kronometer (VIDEO)
07.07.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Iz Jumbo Visme so sporočili, da so v sodelovanju z univerzitetnim inštitutom iz Eindhovna in partnerjem AGU razvili nov dres za vožnjo na čas. Poleg tega so za nedoločen čas podaljšali pogodbo z AGU.

AGU je partner moštva Jumbo Visma. Zanje izdeluje drese in Nizozemci so v zadnjih letih očitno vse prestavili na višjo raven. S proizvajalcem dresov je ekipa podaljšala sodelovanje, in to kar za "nedoločen" čas.

AGU je v ekipo prišel leta 2019 in skupaj z ekipo so že uspeli razviti nekaj novih dresov, tudi dres, ki je bil izdelan "po meri" sprinterjev. Zdaj so dokončali nov projekt. Spet je šlo za sodelovanje treh vpletenih strani. Poleg proizvajalca dresov in ekipe so tu še strokovnjaki z Univerze v Eindhovnu. Tam so pred dvema letoma izdelali tudi lutko v podobi Primoža Rogliča.

Zdaj so izdelali nov, pravijo, da hitrejši dres za vožnjo na čas. Specialisti za vožnjo na čas bodo seveda dobili drese, ki jim bodo povsem prilagojeni. “Šlo je za zelo obsežen proces, rezultat pa je kar 3,7-odstotna pridobitev pri zmanjšanju upora. V primerjavi s prejšnjim dresom je ta pri merjenju časa za 1,7-odstotka hitrejši,” je dejal profesor iz Eindhovna Bert Blocken.

"Za kolesarje, kot je Tom Dumoulin je vsaka stotinka pomembna. Čas je zelo pomemben in lahko ga pridobiš z najmanjšimi detajli. AGU je stopil v korak z nami in nas popeljal na naslednjo raven. AGU podpira tako profesionalno kot razvojno ekipo," je dejal glavni mož moštva Richard Plugge: "Naš način sodelovanja s sponzorji za daljši rok je unikaten. Zdaj je v to vstopil še AGU in to dejstvo dokazuje, da obstsaja obojestransko zaupanje."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ