Jumbo Visma s še eno trojno zmago potrdila prevlado, van Aert v rumenem

Jumbo Visma s še eno trojno zmago potrdila prevlado, van Aert v rumenem
09.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Na dirki Pariz – Nica je bil v četrti etapi prvi dan, ki je prinesel večje razlike v skupnem seštevku. Spet so se izkazali kolesarji Jumbo Visme, ki so zasedli prva tri mesta na kronometru, najboljši je bil Wout van Aert, ki je oblekel rumeno majico.

Sredi tedna je bil na dirki proti soncu na sporedu posamični kronometer, dolg 13,4 kilometra. Na razgibani trasi so bile razlike precej velike, odločala je moč kolesarjev in spet so se izkazali člani Jumbo Visme, ki so še drugič na letošnji dirki zasedli prva tri mesta.

Najhitrejši je bil tokrat Wout van Aert, ki je na začetku sezone v zastrašujoče dobri formi. S progo je opravil v 16 minutah in 20 sekundah in je bil za dve sekundi boljši od Primoža Rogliča, ki si je tako privozil še eno drugo mesto in še povečal prednost pred na papirju glavnimi tekmeci v skupnem seštevku.

Ekipni uspeh je dopolnil Rohan Dennis, ki je končal na tretjem mestu, na nek način je Jumbo Visma še enkrat več pokazala ekipno moč v kronometru, kot v prvi etapi, ko so prikazali ekipni kronometer. Rumeno majico je s pleč Christopha Laporta zdaj prevzel van Aert, drugi pa je Roglič.

Kje so končali njegovi glavni tekmeci? Simon Yates je dirkal izvrstno in končal na petem mestu, za Rogličem je zaostal le devet sekund in še vedno ostaja v igri tudi za končno zmago. Na drugi strani je Nairo Quintana izgubil minuto in 11 sekund in si je precej priprl vrata do rumene majice, Aleksandr Vlasov, Adam Yates in Joao Almeida pa so vsi izgubili med 40 sekundami in minuto proti Rogliču.

Jutri je na Pariz Nici na sporedu zelo razgibana etapa, kjer bi lahko prišlo do večjih razlik v skupnem seštevku, a kot se zdi po prvih štirih etapah, je to teren, kjer lahko Jumbo Visma še enkrat več naredi razliko in razdeli peloton.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ