Jumbo Visma z novo zvezdniško okrepitvijo?

Jumbo Visma z novo zvezdniško okrepitvijo?
12.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kar nekaj pomembnih prestopov se obeta v naslednji sezoni. Med drugim naj bi Dylan Van Baarle prestopil v Jumbo Visma.

Spletni portal tuttobiciweb.it se je nekoliko razpisal o morebitnih, pa tudi že o potrjenih prestopih pred naslednjo sezono. Seveda letošnja sezona še ni doživela vrhunca - to je vsako leto dirka po Franicji - vseeno pa se o nekaterih morebitnih prestopih že na glas govori.

Uradno se prestope lahko potrdi šele od 1. avgusta naprej, a nekateri podatki so že kar znani. Tako so Italijani prišli do podatka, da bo Ineos zapustil eden izmed velikih junakov letošnjih klasik Dylan Van Baarle. Ta je na izjemen način in zelo prepričljivo dobil Pariz-Roubaix. Pogodba pa mu po tej sezoni poteče in zdaj naj bi se že dogovoril za prestop v Jumbo Vismo. Šlo naj bi za triletno pogodbo.

Tudi Richardu Carapazu se po tej sezoni pogodba z Ineosom izteče in naj bi imel kar nekaj ponudb. Prav lahko se zgodi, da se bo vrnil v Movistar. Pogodba poteče tudi mlademu Carlosu Rodriguezu. So pa iz moštva DSM že sporočili, da jih bo zapustil mladi Thymen Arensman. Leta 2018 je na dirki Tour de l’Avenir zasedel drugo mesto. Takrat ga je premagal samo Tadej Pogačar. Arensman trenutno nastopa na dirki po Italiji.

Tik pred začetkom Gira pa je bil zdaj 22-letni Nizozemec tretji na dirki Tour of the Alps. Bil je tudi šesti na dirki Tirreno-Adriatico. Odšel naj bi v Ineos, ki želi očitno okrepiti ekipo tudi za večdnevne dirke. Prav Ineos je trenutno v središču pozornosti, saj pogodba poteče tudi Adamu Yatesu. Mediji že ugibajo, da bi se prav lahko bil pripravljen vrniti v BikeExchange, kjer bi se spet pridružil bratu Simonu. Medtem pa naj bi se Jasper Stuyven, ki je lani dobil Milano-Sanremo že dogovoril za podaljšanje pogodbe z moštvom Trek Segafredo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ