Jumbo Visma: Brez Rogliča na Tour

Jumbo Visma: Brez Rogliča na Tour
04.06.2023 AVTOR: DZ; foto: Sirotti

Zdaj je bolj ali manj potrjeno. Primoža Rogliča na letošnji dirki po Franciji ne bo. To je potrdil eden izmed glavnih mož Jumbo Visme Merijn Zeeman.

"Primoža bom zaenkrat pustil pri miru. Potem pa bomo pripravili nov načrt," je Merijn Zeeman dejal za nizozemski časopis Alemeen Dagblad: "Že pred sezono smo se odločili, da bo nastopil tudi na Vuelti, tako da to ostaja realna možnost. Primož si želi voziti in zmagati tudi na dirki po Lombardiji. Tega je vsekakor sposoben."

Dan pred začetkom dirke po Dofineji, kjer bo formo preizkušal tudi aktualni zmagovalec Jonas Vingegaard je torej bolj ali manj jasno, koga bo Danec ob branjenju rumene majice imel ob sebi. Ekipa bo zelo podobna lanski. Rogliča bo zamenjal mojster za klasike Dylan Van Baarle. Vingegaard bo tokrat edini kapetan, medtem ko se bo Wout Van Aert bolj kot na osvojitev zelene majice osredotočil na etapne zmage, saj želi ohraniti svežino še za avgustovsko svetovno prvenstvo.

V ekipi so še Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck in Sepp Kuss, ki je bil že na dirki po Italiji ključni mož pri Rogličevi osvojitvi rožnate majice. Osmoljenec tega dela sezone Wilco Kelderman - zaradi poškodbe je moral izpustiti dirko po Italiji - je tudi za Tour rezerva. "Wilco sodeluje pri celotnem procesu priprav na Tour. Če se bo izkazalo, da ga potrebujemo, potem se lahko takoj pojavi na startu. Imamo močno rezervo, zaradi česar smo mirnejši," je dejal Zeeman. Seveda je spomin na dneve pred začetkom Gira še kako svež, ko so morali zamenjati praktično pol ekipe.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ